StoryEditor
Crna kronikajake sigurnosne mjere

Na Bilicama se spremao napad na Filipa? Tamo je puno prijatelja ubijenih spremnih na osvetu, policijski kombi osumnjičenika je prebacio u Zagreb

Piše Katarina Marić Banje
13. siječnja 2020. - 17:56
Jakov Prkić/Hanza media, Društvene mreže

Kombi pravosudne policije kojim je Filip Zavadlav (25) odvezen u Zagreb otišao je iz Splita u pratnji službenog vozila i policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske zbog njegove sigurnosti. Strahuje se, naime, da osumnjičeni Zavadlav putem ne postane žrtva nekoga od prijatelja i rodbine trojice ubijenih: Jurice Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana.

Iz istog razloga su na Bilicama već jutros poduzimali posebne mjere opreza da izbjegnu mogućnost napada na Filipa Zavadlava nakon njegovog dovođenja u istražni zatvor. Problem je što su upravo u splitskom zatvoru smješteni mnogi prijatelji ubijenih za koje postoji rizik da će pokušati doći do Filipa Zavadlava.

Dodatno ih je uznemirilo i što je ispred kluba navijača Torcida u nedjelju navečer postavljen transparent s posvetom Marinu Ožiću Paiću. Isti problem su na Bilicama imali i prilikom smještaja Nikole Gusića Janjića, optuženoga za ubojstvo istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču u ljeto 2017. godine. Prije i tijekom suđenja na kojem je nepravomoćno osuđen na 12 godina, Gusić Janjić je zbog svoje sigurnosti bio smješten u šibenskom zatvoru.

Ispred prostorija Torcide u centru Splita izvješen transparent s porukom posvećenom ubijenom Marinu Ožiću Paiću

Nakon procjene da Zavadlav nije raspravno sposoban, na Bilicama su odahnuli jer do njih nije ni došao već je odvezen u KBC Split po lijekove nakon čega je išao direktno u Zagreb. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, dobio je i dodatnu policijsku pratnju.
 

#FILIP ZAVADLAV, TROSTRUKO UBOJSTVO

Izdvojeno