StoryEditorOCM
Crna kronikaračunalna prevara

Muškarca sa splitskog područja prevarilo preko interneta, upisao je bankovne podatke pa ostao bez novca: evo kako da to izbjegnete

Piše Kronika SD
29. rujna 2022. - 11:03
Pula, 130212. Kompjuterski hakeri nepravilnim i krivo prevedenim takstovima pokusavaju doci do lozinki za citanje E-mailova. U zadnih par dana korisnici T-com-ove E-mail poste dobijaju poruke u kojima se vrlo cudnim hrvatskim jezikom od njih trazi da posalju svoje podatke pa cak i lozinku za citanje elektronske poste.Goran Sebelic/Cropix

Policijska uprava splitsko dalmatinska zaprimila je prijavu 44-godišnjaka koji je oštećen kaznenim djelom računalne prijevare. 

Naime, muškarac je preko internetskog oglasnika na prodaju stavio jedan artikal nakon čega mu se obratila nepoznata osoba koja mu je poslala link na web stranicu jedne kurirske službe koja je navodno trebala pokupiti artikal. Muškarac je doveden u zabludu i na stranici je ostavio podatke svoje bankovne kartice. 

Nakon što je 44-godišnjak unio podatke sa svoje bankovne kartice ubrzo mu je s računa podignut novac te je shvatio da je prevaren. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:29