StoryEditorOCM
Crna kronikaobjavio dorh

Muškarac koji je brutalno izudarao dvije žene u Splitu optužen zbog pokušaja ubojstva: napao ih je u rano jutro, bez ikakvog povoda...

Piše Hina
18. siječnja 2022. - 18:31

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv ​28-godišnjaka zbog kaznenih djela ubojstva u pokušaju​, objavljeno je na stranicama DORH-a.

​Prema optužnici, optuženom 28-godišnjaku stavlja se na teret da je 17. srpnja 2021. u 7,​10 sati na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Splitu, svjestan da može usmrtiti ​51-godišnjakinju, iza leđa ​sakrio ​staklenu bocu i zatražio od nje čašu vode, a zatim je bocom udario po tjemenom dok je silazila niza stube okrenuta mu leđima. 

Kada je žena pala,​on je fizički nasrnuo na nju i nastavio je udarati sve do dolaska nepoznate žene, što ga je nagnalo u bijeg. Napadnuta žena pretrpjela je višestruke​​ ozljed​e.

Osim toga, tereti ga se da je u 8,​50 sati ispred jedne zgrade s kamenom u ruci trčao za 39-godišnjakinjom​, koju je punim zamahom udario u zatilj​a​k​, uhvatio ​​za kosu i srušio​ ​udarajući ​je ​šakama. ​U optužnici se navodi da ju je udarao sve dok stanari iz okolnih zgrada nisu počeli vikati, nakon čega ​je pobjegao. ​Napadnuta žena tom je prilikom višestruko ozlijeđena.

U optužnici je predloženo da sud​ ok​rivljeniku produlji istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje opravdaju bojazan da će boravkom na slobodi dovršiti i počiniti isto ili teže kazneno djelo​, a predloženo i da ​mu ​sud izrekne sigurnosne mjere obveznog liječenja​, navodi se u optužnici​.

O tim dvama brutalnim i ničim izazvanim napadima na žene postoje i snimke koje su prošlog ljeta zgrozile javnost.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 23:28