StoryEditorOCM
Crna kronikazavršio na bilicama

Muškarac iz Splita fizički napao pa silovao suprugu. Brutalnom divljanju oca svjedočilo je i njihovo dijete

20. veljače 2023. - 16:40
man‘s hand holding a woman hand for rape and sexual abuse concept, anti-trafficking and stopping violence against women,/Shutterstock

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je na jednomjesečno hlađenje u istražni zatvor na splitske Bilice 33-godišnjeg muškarca iz Splita protiv kojeg je otvorena istraga zbog sumnje da je silovao svoju tri godine stariju suprugu.

Kako je izvijestilo splitsko Županijsko državno odvjetništvo, sumnja se da je muškarac 15. veljače oko 23.20 sati došao u stan u Splitu te je protiv volje svoje supruge, koja u stanu živi s njihovim zajedničkim djetetom, istu prvo fizički napao čupajući je za kosu i udarajući je.

Potom je, nakon što je žrtvu "istriskao", kako stoji u rješenju o otvaranju istrage, "u nakani da zadovolji svoj spolni nagon uporabom sile bez pristanka žrtve izvršio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju".

Za ovo je djelo za koje ga se tereti, po Kaznenom zakonu, propisana kazna zatvora od tri do 15 godina. Sudac istrage zatvorio ga je po prijedlogu ŽDO-a zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu i na svjedoke odnosno na njihovo dijete koje je nazočilo brutalnom divljanju svog oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 02:22