StoryEditorOCM
Crna kronikasve je priznao

Muškarac (60) na području Splita bludničio nad 14-godišnjakinjom: gnjusno je što je govorio na sudu, dobio 6,5 godina

Piše Vladimir Urukalo
19. ožujka 2024. - 16:15

Zbog tri teška kaznena djela zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina na splitskom Županijskom sudu na jedinstvenih šest i pol godina zatvora nepravomoćno je osuđen muškarac star 60-ak godina.

Teretilo ga se da je u listopadu 2021. godine, na području Splita, u vozilu bludničio nad djevojčicom koja je tada imala 14 godina iskoristivši priliku kada je ona zaspala. Nadalje ga se teretilo da ju je tražio da snimi fotografije svog golog tijela te ih je, na njegov nagovor, njemu i poslala.

Pred sudskim vijećem suca Zorana Ivaniševića okrivljeni je sve priznao iako je pokušao ublažiti svoju krivnju tvrdeći da ga je žrtva zapravo navela na to svojim provokativnim ponašanjem te da je on tada bio ipak nekako smanjeno ubrojiv.

No sudska je vještakinja utvrdila da je on bio potpuno ubrojiv, a sudac je zaključio da su ove njegove tvrdnje samo pokušaj da ublaži moguću sankciju pitajući se kako je moguće da emocionalno nestabilna žrtva mlađa od 15 godina na ovako grubo ponašanje potakne osobu zrele životne dobi staru 60-ak godina.

Kao otegotne okolnosti okrivljenom su uzete bezobzirnosti i upornost u počinjenju djela te da je prema istoj ranjivoj žrtvi počinio više kaznenih djela, dok mu je kao olakotno uzeta ranija neosuđivanost te priznanje.

Obzirom da mu je izrečena kazna viša od pet godina, automatski mu je određen i istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:05