StoryEditor
Crna kronikahoror na pagu

Monstruoznom ocu koji je bacio djecu s prvog kata određen istražni zatvor; Od jutra je u prostorijama DORH-a u Zadru, branio se šutnjom

Piše JL, Hina
1. ožujka 2019. - 16:40
privodjenje_rodjak-010319

15:40 Muškarcu koji je jučer bacio četvero djece s balkona određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je Hrvoje Visković, istražni sudac Županijskog suda u Zadru.

Visković je također rekao da su motivi njegova monstruoznog čina još uvijek nepoznati, budući da se muškarac branio šutnjom.

10:44 U četvrtak kasno navečer priveden je otac koji je bacio četvero djece s prvog kata kuće u Pagu, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. Jutros je u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Zadru ispitan i branio se šutnjom, prenosi Jutarnji list. Dodijeljen mu je branitelj po službenoj dužnosti.

54-godišnjaka terete za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, za što mu prema važećim zakonima prijeti od 15 do 40 godina zatvora.

Monstrum koji je svoju djecu bacio s balkona priveden na Županijski sud u Zadru: prijeti mu 50 godina iza rešetaka, no pokaže li se da je bio neubrojiv, neće završiti u zatvoru

Slobodna Dalmacija neće objaviti fotografije i identitet monstruma s Paga, važno je da razumijete zašto

Sudac Vrhovnog suda Damir Kontrec u petak ujutro je gostujući na televiziji N1 rekao kakva je daljnja procedura te što će se dogoditi u slučaju da se otac proglasi neubrojivim.

– Mora se provesti odgovarajuće vještačenje i ako se utvrdi da je otac neubrojiv, onda postupak ide u drugom pravcu, onda će se utvrditi da on kao neubrojiva osoba ne može odgovarati za to, te će se ići k tome da ga se smjesti u odgovarajuću ustanovu, no to treba pričekati. Ovo je događaj koji svakog roditelja i normalnog čovjeka tjera u očaj. U sudskom procesu je maksimalna kazna za ovo kazneno djelo je 40 godina. Mi nemamo sustav Engleske ili Amerike gdje se može izreći 'spojena' kazna od 200 godina, kod nas je predviđena maksimalna kazna od 40 godina - kazao je za N1.

Zdravstveno stanje sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja je sinoć zbog teških ozljeda iz Zadra prevezena u KBC Zagreb, jutros je stabilno, doznaje se u četvrtak u bolnici.

"Ona je i dalje na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali smo zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja", rekao je za Hinu voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak.

Kako se doznaje, nešto prije podneva u KBC-u Zagreb održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti govora o daljnjem liječenju djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 17:43