StoryEditor
Crna kronikapedofil završio iza rešetaka

Monstrum iz Kaštela osuđen na 4,5 godine zatvora! Djevojčicu (12) iskorištavao za seksualne odnose, organizirao bandu maloljetnika da kradu za njega...

Piše K. Marić Banje
22. prosinca 2017. - 17:12

Na četiri i pol godine zatvora osuđen je na Županijskom sudu u Splitu 34-godišnjak iz Kaštela koji je, dajući sitne poklone među kojima i drogu te prijeteći batinama, organizirao bandu muških maloljetnika da kradu za njega. Osim toga se teretio da je 12-godišnju djevojčicu iskorištavao za seksualne odnose.
Kaštelanina s teretilo za niz kaznenih djela na štetu štićenika domova za maloljetnika sa splitskog područja. Najteže kazneno djelo koje mu se stavlja na teretje na štetu djevojčice koja je imala 12 godina kada je započeo njeno vabljenje.
Tužiteljstvo je navelo u optužnici da je 2013. godine započeo druženje s djevojčicom dajući joj novac, poklone i marihuanu. Tražio bi od nje da mu pričuva dijete te je na taj način počela dolaziti kod njega. Tijekom slijedeće tri godine je stekao njezino neograničeno povjerenje i ostvario emocionalni odnos te u konačnici s njom imao spolni odnos.
Kako se radi o osobi koja je ovisnik o drogi, prijavljivan do sada za 47 kaznenih djela krađe, preprodaje i posjedovanja droge, osim seksualnog iskorištavanja, djeca su mu trebala i za imovinsku korist.
Tako je 2015. godine započeo druženje s štićenicima domova za djecu u dobi od 13 do 16 godina. Organizirao je zajedničke večernje izlaske, davao im drogu i kako se radi o emocionalno nestabilnim osobama stvorio je kod njih stanje ovisnosti o sebi.
U pojedinim slučajevima kada je naišao na otpor koristio je prijetnje i fizičko nasilje. Metodom "mrkve i batine" stvorio je grupu koju je iskorištavao i usmjeravao na počinjenje krađa.
U svrhu što uspješnijih krađa prilagodio je torbu obloživši je aluminijskom folijom radi onemogućavanja aktiviranja sigurnosne zaštite na proizvodima i predao je djeci.
U tome mu je pomagala 27-godišnjakinja čiji nećak je bio jedan od šestorice maloljetnik pripadnika bande koje su iskorištavali.
Nakon uspješnih poduhvata uzimali su oboje od djece ukradene predmete i dio prodavali zainteresiranim kupcima, dok su dio mijenjali za drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 22:42