StoryEditorOCM
Crna kronikamora platiti kaznu

Mladić ušao u dućan mrtav pijan, uzeo bocu bijelog vina, pa počeo piti: ‘Ne može mi nitko ništa!‘

Piše Vijesti SD
20. travnja 2023. - 11:45

Mladić (25) ušao je usred dana mrtav pijan u dućan u Čakovcu, tamo s police uzeo bocu bijelog vina, otvorio je i počeo piti, piše Danica. Kad ga je blagajnik upozorio da to ne smije raditi, počeo je vikati pa su pozvali policiju koja ga je odmah uhitila. Prema presudi, sve se dogodilo potkraj veljače ove godine oko 15 sati u trgovini Krk na Trgu Eugena Kvaternika u Čakovcu.

"Narušavao je javni red i mir na način da je pod utjecajem alkohola od 2.05 promila na javnom mjestu u trgovini Krk s police uzeo bocu vina koju je konzumirao u unutrašnjosti trgovine.

Nakon što ga je prodavač upozorio da ne može piti unutar trgovine, počeo je glasno vikati i galamiti da mu nitko ništa ne može jer ga svi znaju. Potom je s bocom vina otišao ispred trgovine gdje je nastavio galamiti, a vino nije platio", naveo je sudac u presudi.

Mora platiti sto eura

Mladić je proglašen krivim i kažnjen sa 100 eura i mora podmiriti 37 eura troškova postupka. No, od kazne mu se oduzima 80 eura s obzirom na to da je dva dana proveo u policijskom pritvoru.

“Trajno mu se oduzima predmet prekršaja, i to staklena boca zapremnine 1 litre s natpisom vino Belje u kojoj se nalazi pola litre vina, bez prava na naknadu, a oduzeta je od strane policijskih službenika na mjestu događaja.

Okrivljeniku je izrečena mjera oduzimanja jer je ta boca vina upotrijebljena pri počinjenju prekršaja i postoji opasnost da bi se ponovno mogla upotrijebiti za počinjenje prekršaja, kao i da se otklone okolnosti koje potiču na počinjenje novog prekršaja”, zaključio je prekršajni sudac, donosi Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 01:24