StoryEditor
Crna kronikaStrava u Zagorju

Mladić nasmrt pretukao staru susjedu zbog nekoliko tisuća kuna, osuđen je na 30 godina zbog teškog ubojstva; Sud je pokušao uvjeriti da nije kriv: 'Samo bi životinja to napavila'

Piše Željko Petrušić, Dušan Miljuš/JL
8. studenog 2019. - 13:33

Karlo Vuksan osuđen je na Županijskom sudu u Zagrebu na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja, piše Jutarnji list.

Prema optužnici, Vuksan je svoju susjedu Veru Jadan (76) ubio 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Ušao joj je u kuću, gurnuo je na pod te je izudarao rukama i nekim tupim predmetom.

Uz to joj je sjedio na prsima, a od zadobivenih ozljeda nesretna je žena na mjestu umrla. Vuksan je nakon toga, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao kuću žrtve, te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna, a odnio je i bankovne kartice te je u sljedeća dva dana do uhićenja s njezina računa otuđio ukupno 10.000 kuna. Na početku suđenja saslušano je nekoliko svjedoka među kojima kćer i zet žrtve, a pročitani su i iskazi nekih svjedoka koji su se s Vuksanom družili.

Ti su svjedoci kazali kako im je Vuksan slao poruke u kojima im je napisao da je glavni sumnjivac za ubojstvo te je tvrdio da mu policija opet podmeće. Vuksan je te svjedoke tražio i da policiji kažu ili da ga nisu vidjeli ili da je na moru. On je inače višestruko prijavljivan zbog imovinskih delikata.

- Optužnicu sam razumio i ne slažem se s njom, jer to što tamo piše samo bi životinja napravila svojoj susjedi koju poznaje cijeli život - kazao je Karlo Vuksan (28) na početku suđenja, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 06:00