StoryEditorOCM
Crna kronikaTRAŽI PREMJEŠTAJ

Mladić koji je brutalno napao dvije žene u Splitu požalio se sudu na tretman u zatvoru: ‘Nije mi dobro, imam probleme s čuvarima, rezao sam se!‘

31. ožujka 2022. - 15:14

- Nisam kriv za niti jedno djelo za koje me se optužnicom tereti. I da vas pitam sutkinjo, vezano za moj premještaj iz zatvora u Šibeniku, nije mi tamo dobro, imam probleme s čuvarima, rezao sam se, žalio sam se upravitelju Zatvora, tražim neka me odvedu u Zagreb.

Bio sam u zatvoru u Splitu gdje su me maltretirali, pa su me prebacili u Šibenik, a sad bi bilo najjednostavnije da me prebace u Zagreb jer ionako imam šest postupaka u tijeku na tamošnjem sudu - kazao je jučer na splitskom Županijskom sudu sutkinji Višnji Strinić 29-godišnji Aleksandar Nišević iz Gline kojem je počelo suđenje za pokušaj ubojstva dvije žene u Splitu u srpnju prošle godine.

Ona mu je, pak, odgovorila da o njegovom premještaju odlučuje neko drugi, a ne ona. Niševića, podsjetimo, splitsko ŽDO tereti da je 17. srpnja 2021. u 7.10 sati na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Splitu prišao 53-godišnjakinji i zatražio od nje čašu vode.

U ruci je držao skrivenu staklenu bocu kojom je potom napao ženu udarivši je po tjemenom djelu glave i dok mu je ona bila okrenuta leđima te je silazila niz stepenice. Od siline udarca žena je pala, a Niševića se tereti da je tada fizički nasrnuo na nju i nastavio ju brutalno udarati.

image

Suđenje Aleksandru Niševiću za pokušaj ubojstva dvije žene u Splitu
 

Vladimir Urukalo

Daljnji napad spriječila je slučajna prolaznica koja je naišla, a napadač je pobjegao. Žena koju je napao zadobila je oguljotine, razderotine, krvne podljeve, napuknuće vrška nosne kosti i istegnuće mišića vratne kralježnice.

Koji sat poslije je ispred jedne zgrade napao 41-godišnjakinju koju je prije toga pratio, trčeći za njom s kamenom u ruci. Punim zamahom udario ju je kamenom po zatiljku glave.

Nakon toga ju je uhvatio za kosu i bacio na tlo istovremeno ju udarajući šakama. Tukao ju je sve dok stanari okolnih zgrada nisu počeli vikati. Ona je zadobila oguljotine i krvne podljeve na tijelu, kao i prijelom lisne kosti lijeve potkoljenice.

Nakon brutalnih napada, policija je pokrenula opsežnu potragu, a Niševića su uhitili pripadnici splitske Specijalne policije na području Gornje Podstrane nakon što su ga primijetili u kamenolomu u Srinjinama kako se penje po brdu.

Iako su njegovi napadi zabilježeni na snimkama kamera, Nišević od početka tvrdi da na tim snimkama nije on. Sutkinji Strinić rekao je kako je tada živio u Splitu pod lažnim imenom Stipe Bilić jer su za njim tada bile aktivne četiri potrage.

U četvrtak je njegova odvjetnica po službenoj dužnosti Ivanka Šamija predložila, a sud je prihvatio, da se na okolnosti njegovog alibija ispitaju tri svjedoka te da se napravi dopunsko psihijatrijsko vještvo.

U prvom je, naime, ocijenjeno da je on bio ubrojiv u trenucima počinjenja djela, a na raspravi je on kazao kako se 2018. i 2019. godine liječio na psihijatriju u Vrapču te da te dokumente vještakinja nije imala dok ga je vještačila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 09:20