StoryEditor
Crna kronikaburna prošlost

Mladi Splićanin pronađen teško ozlijeđen u lokvi krvi: tek što je izišao iz zatvora oteli su ga i brutalno pretukli

Piše V. Urukalo
21. rujna 2016. - 21:34
bekavac00

Ni mjesec dana nakon što je izišao iz istražnog zatvora na splitskim Bilicama, gdje je nešto manje od četiri mjeseca bio zbog sumnje u pokušaj ubojstva, 25-godišnji Marko Bekavac prvo je u ponedjeljak, oko 14.30, otet, a onda sat vremena poslije pronađen brutalno pretučen u lokvi krvi.

Splitska policija tek je u ponedjeljak navečer, šest sati nakon njegova pronalaska, ne navodeći nikakve detalje u interesu istrage, šturo izvijestila o tome da je "na parkingu u Papandopulovoj ulici u Splitu oko 15.30 pronađen ozlijeđeni 25-godišnjak. Prebačen je u splitski KBC i operiran".

Bekavac je u istražnom zatvoru proveo nekoliko mjeseci jer je bio glavni osumnjičeni u slučaju pucnjave na Deana Majstorovića, zvanog Điđi, u ožujku ove godine. Pušten je iz zatvora nakon što je Županijsko državno odvjetništvo predložilo to istražnom sucu jer tijekom istrage nisu prikupljeni dokazi da je baš on ispalio nekoliko hitaca u Majstorovića. Istraga u tom slučaju još traje.

Bekavac je u svom životu više puta imao posla sa zakonom, a 2009. godine pravomoćno je, kao maloljetnik, osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva 21-godišnjeg Marka Jurića, kojeg je kuhinjskim nožem ubo ispred lokala na Bačvicama.

Više o detaljima napada na Marka Bekavca čitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije od četvrtka

#MARKO BEKAVAC

Izdvojeno