StoryEditor

Mlada zadarska poduzetnica Hana Medin: Čovjek s kacigom na glavi udario me šipkom po leđima

Piše PSD.
8. svibnja 2010. - 22:53

/ Čovjek je ušao u kafić, krenuo ravno prema meni i rekao: Pazi što pričaš i o kome pričaš i neka se to više ne ponovi. Udario me šipkom po leđima i otišao – priča mlada zadarska poduzetnica Hana Medin dok u bolnici čeka rendgenske slike i nalaze urina kako bi otišla u policiju i dala izjavu.

Čovjek koji ju je oko 17 sati u subotu napao u kafiću benzinske postaje «Europoetrola» u Murvici gdje ona ima farmu glista odnosno proizvodnju humusa, do kafića je došao na skuteru i na glavi je imao kacigu.

Mogao bi biti bilo tko od onih na koje je, kaže, upozorila u tekstu objavljenom u «Jutarnjem listu» u kojemu se požalila na lokalne vlasti, cjelokupni sustav i susjede koji je pokušavaju bojkotirati pri dobivanju dozvole za rad.

/ Možda netko želi biti siguran da ću iseliti iz Murvice. Da, selim proizvodnju humusa na farmu u Briševu gdje imam sve dozvole za rad – govori Hana Medin koja crvene kalifornijske gujavice primjenjuje i u prehrani te se u lipnju sprema takvu kuhinju predstaviti u Bangkoku i u Kini.

/ U strahu sam! Ako su spremni nekoga napasti usred bijela dana na javnom mjestu i zaprijetiti, ne znam što bih mogla dalje očekivati. Prijetnje, samo verbalne, primala sam i do sada i sve ih prijavila policiji, a prije desetak dana pismom sam sa svime upoznala mnoge u državi, od ministarstava do premijerke. Ako se trudiš, radiš naporno i zapošljavaš ljude bilo bi u redu da dobiješ podršku. Meni država nije pomogla ni na koji način, a ja primam prijetnje, sada i batine – govori.

O svemu ovome u PU zadarskoj su nam rekli da su zaprimili dojavu da je jedna ženska osoba zatražila liječničku pomoć.

Davorka Mezić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 00:40