StoryEditorOCM
Crna kronikai ona je nasjela

Mlada Dalmatinka još je jedna žrtva online prijevare: pokušala je zaraditi, a ostala bez novca; Policija upozorava građane što nikako ne bi smjeli raditi

Piše PSD
25. siječnja 2022. - 10:46

PU Splitsko-dalmatinska zaprimila je prijavu 22-godišnjakinje da je oštećena kaznenim djelom prijevare. Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika objavila prodaju artikla, nakon čega joj se putem mobilne aplikacije obratila nepoznata osoba i dovela je u zabludu navodeći kako će kupiti njezin artikl pri tom tražeći da dostavi podatke o svojoj bankovnoj kartici i „kod“ s poleđine kartice. Kada je oštećena ustupila podatke nepoznata osoba je s njene bankovne kartice podignula novac.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

'Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare', poručuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 16:06