StoryEditor
Crna kronikaDOLETJELA IZ SAO PAULA

Mlada Brazilka u​ ulozi mule doputovala u Zagreb, pala na ‘Tuđmanu‘ s kilogramom kokaina ušivenim u odjeći: Drogu sam uzela iz kante za smeće u wc-u

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
4. srpnja 2021. - 14:38

Nešto više od kilogram kokaina koji je imala ušiven u odjeći dopremila je avionom u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman 22-godišnja Brazilka koju su, umjesto kupca opijata ili njegovog posrednika, dočekali carinici i policija - piše Hajdi Karakaš Jakubin za Jutarnji list.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljena velikogoričkom tužiteljstvu za proizvodnju i promet drogama te je predana pritvorskom nadzorniku, a s obzirom da je riječ o stranoj državljanki određen joj je pritvor.

U razgovoru s uhićenom dilericom koja je u ulozi mule doputovala u Zagreb, otkrila je istražiteljima da je s ciljem daljnje preprodaje, a po dogovoru s jednom muškom osobom, 1. srpnja 2021. došla na aerodrom u Sao Paulo. Tamo ju je u sanitarnom čvoru u kanti za otpatke čekala torbica u kojoj su bile zrakoplovne karte na relaciji Sao Paulo-Lisabon-Zagreb. U torbici je bio i novac te odjevni predmet s ušivenim kokainom, točnije 1080 grama.

Odjeću je navukla na sebe i tako opremljena doputovala u Hrvatsku. Međutim, po dolasku na zagrebački aerodrom iz Lisabona oko 13 sati u petak, pala je carinski pregled. Carinici su joj pronašli dva ušivena paketa koja su bila unutar plastičnih vrećica i potom oblijepljena platnenom samoljepljivom trakom.

Preliminarnim vještačenjima praškaste materije bijele boje utvrđena je prisutnost kokaina nakon čega je uhićena. Tko ju je trebao dočekati u Zagrebu ili je samo trebala odjeću negdje odložiti po dogovoru, baš kao što ju je i preuzela u kanti za smeće na brazilskom aerodromu, još se utvrđuje.

item - id = 1110260
related id = 0 -> 1124562
related id = 1 -> 1124210
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 06:27