StoryEditorOCM
Crna kronikaU okrugu gornjem dolijao tomislav B.

Mještani mu povjerili limene ljubimce, a on ih prodao u dijelovima

Piše PSD.
27. ožujka 2011. - 16:06

Protiv 24-godišnjeg Tomislava B. iz Okruga Gornjeg podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je rastavio, a potom i prodao dijelove osobnog vozila honda koje mu je u studenom prošle godine ostavio na popravku 56-godišnji vlasnik Ivo C. iz Drvenika Maloga.

Tek je manji dio razmontiranih dijelova pronađen i nakon višemjesečne potrage vraćen šokiranom vlasniku, koji je automobil mehaničaru prevarantu dao u komadu, a dobio ga u − dijelovima.

Tomislavu B. to nije prvi slučaj prijevare. Tako mu je susjeda Jasna T. (56) dala na popravak svoj seat. Naivna mu je žena odmah dala 3000 kuna, koliko je on tražio za popravak, i tko zna dokle bi njezino čekanje popravka trajalo da nije primijetila kako njezina seata više nema ispred Tomislavove kuće te je sve prijavila policiji.

Prevarant joj je rekao da se ne brine jer je njezino vozilo navodno odvezao poznaniku koji će mu za to dati 1000 eura. No, krim-obradom je utvrđeno da je njezino vozilo prodao Jošku B. (38) iz Kaštel Starog za 1000 kuna. Seat je oduzet i vraćen vlasnici, a podignuta je i prijava protiv nesavjesnog “mehaničara”.

Protiv kupca ukradenog vozila nije podnesena prijava jer je očito prevaren, uvjeren da je sklopio čist posao.

M. DIDIĆŽelite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 18:10