StoryEditor
Crna kronikanastupila rehabilitacija

Mjesec dana nakon napada na Petrača, Vjeko Sliško izlazi na slobodu; Njegov odvjetnik povukao zanimljiv manevar i očistio mu kaznenu evidenciju

Piše Hajdi Karakaš Jakubin / JL
14. studenog 2019. - 17:33
slisko_dovodjenje4-151019

Nakon mjesec dana provedenih u remetinečkom pritvoru na slobodu će biti pušten Vjeko Sliško (30), mladić kojeg se sumnjiči da je ispred hotela Esplanade pretukao kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača kojem je ujedno i prijetio smrću, javlja Jutarnji list.

Tu vijest koju je donijelo izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu je potvrdio i Sliškov odvjetnik Milko Križanović.

- Svako produljenje istražnog zatvora značilo bi kažnjavanje, pa je sud pravilno odlučio da se moj branjenik u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode. Pritom su mu određene mjere opreza te obavezno javljanje u policijsku postaju i zabrana prilaska Hrvoju Petraču. A u nastavku postupka dokazat ćemo da je optužnica neosnovana - rekao je za Jutarnji list odvjetnik Milko Križanović.

Ujedno, kako doznajemo, Križanović je "povukao" manevar i "očistio" Sliškovu kaznenu evidenciju obzirom da je za dosadašnju njegovu osuđivanost nastupila rehabilitacija.

Odvjetnik je, kako nam je pojasnio, uputio Ministarstvu pravosuđa 'zahtjev za brisanje Sliškove kažnjivosti iz kaznene evidencije jer je za raniju osuđivanost nastupila zakonska osnova za rehabilitaciju čime je tužiteljstvo ostalo bez argumenata da je Sliško osoba kriminalne prošlosti'.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 03:36