StoryEditorOCM
Crna kronikaAleksander K.

Misteriozni Rus uhićen u Zagrebu šokirao policajce: ‘Želi zvati predsjednika Svjetske banke. I ne samo njega!‘

Piše Marin Dešković/JL
11. svibnja 2023. - 22:05

Misteriozni Aleksander K. (44), državljanin Ujedinjenog Kraljevstva rođen u Rusiji, koji je nedavno uhićen u Sesvetama zbog krivotvorenja, nastavlja zbunjivati svojim postupcima, navodi Jutarnji list

Naime, nakon što je na kriminalističkom istraživanju u policiji odbijao dati bilo kakve korisne podatke o sebi, sada je zatražio da mu se omogući uspostava telefonskih poziva i eventualni posjet osoba iz diplomatskih predstavništava Ujedinjenoga Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država te Ruske Federacije, kao i da mu se omogući telefonski kontakt s aktualnim predsjednikom Svjetske banke, Davidom Malpassom.

Također je zatražio omogućavanje telefonskih poziva s nekoliko trgovačkih institucija Ujedinjenoga Kraljevstva i zemalja Commonwealtha, ali i s humanitarnom britanskom organizacijom Prisoners Abroad (Zatvorenici u inozemstvu) koja pomaže britanskim državljanima koji završe u zatvorima u inozemstvu.

Dok on kao državljanin Ujedinjenoga Kraljevstva svakako ima interes stupiti u kontakt s veleposlanstvom svoje zemlje, što će se ubrzo i dogoditi, razlozi zbog čega je zatražio ovoliki broj kontakata zasad su poznati samo njemu. Nakon što je na Državnom odvjetništvu isprva tražio da ga brani odvjetnik Boris Šavorić koji se bavi trgovačkim pravom, što je Šavorić odbio, Aleksander K. zatražio je i kontakte s nekoliko poznatih zagrebačkih odvjetnika iz područja kaznenoga prava. 

S nekima je već i sam kontaktirao. Aleksander K. prije nekoliko dana uhićen je u Sesvetama kad je u policiji uz pomoć krivotvorenih dokumenata pokušao ishoditi boravišnu dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:45