StoryEditorOCM
Crna kronikadobili smo odgovor

Ministarstvo pravosuđa o smrti Jerka Pirića u šibenskom zatvoru: ‘Ne radi se o samoubojstvu ni o nasilnoj smrti‘

Piše Marko Didić
13. kolovoza 2024. - 11:37

Po spoznaji o smrti 38-godišnjeg zatvorenika Jerka Pirića u Zatvoru Šibenik, čije je mrtvo tijelo pronađeno u ćeliji, poslali smo Minstarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije upit o tom nesretnom događaju.

Jerko Pirić pronađen mrtav u ćeliji šibenskog zatvora: čekao je novu presudu za naručivanje ubojstva Karmelina Fistanića

Vrlo brzo smo dobili i odgovor koji prenosimo u cijelosti:

"U Zatvoru u Šibeniku zabilježen je smrtni slučaj zatvorenika. Uzrok smrti u ovom trenutku nije poznat, međutim ističemo da nema naznaka nasilne smrti niti samoubojstva. Sve okolnosti navedenog slučaja se još uvijek utvrđuju.

U Zatvor u Šibenik pravovremeno je pozvan mrtvozornik i nadležna policijska postaja radi poduzimanja radnji iz svojeg djelokruga.

image

Jerko Pirić

Duje Klarić/Cropix

Podsjećamo da su podaci o zatvorenicima, sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, službena i profesionalna tajna, stoga nismo u mogućnosti dati više informacija o navedenom. Obitelj i sva nadležna tijela bit će pravovremeno obaviještena o poduzetim radnjama, odnosno rezultatima obdukcije.

Nadležne službe Ministarstva poduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, zatražena su izvješća te će biti proveden nadzor u Zatvoru u Šibeniku.

U odnosu na Vaš upit o broju smrtnih slučajevima u hrvatskim zatvorima, ističemo da je tijekom 2024. zabilježeno 9 smrtnih slučajeva, od kojih je u jednom slučaju riječ o samoubojstvu. U nijednom slučaju nije utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela", stoji u priopćenju.

image
Nikolina Vuković Stipaničcev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 13:53