StoryEditorOCM
Crna kronikaponovljeno suđenje čaleti

Masakrirao je djevojku u 8. mjesecu trudnoće, ubio nju i nerođeno dijete i sada na sudu pokušava dokazati da je bio privremeno neuračunljiv. Vještaci su ostali čvrsti: Bio je ubrojiv!

12. svibnja 2022. - 14:50
Branimir Čaleta ubio je trudnu djevojku u Ukrajini, skinuo joj odjeću, zamotao tijelo u plahtu i sakrio ga ispod kreveta, pa pobjegaoJakov Prkić/Cropix/Arhiva

Gotovo tri sata trajala je u srijedu na splitskom Županijskom sudu, u ponovljenom suđenju Branimiru Čaleti (38) za teško ubojstvo trudne djevojke Ganne Kitajeve u rujnu 2013. godine u ukrajinskom gradu Dnjipru, žestoka pravna borba njegova odvjetnika Hrvoja Krište, s jedne strane, te kvarteta žena s druge strane – sutkinje Ivone Rupić, tužiteljice Martine Matušan te vještakinja, psihijatrice Dolores Britvić i psihologinje Danijele Didić.

Kako smo već pisali, Vrhovni je sud ukinuo presudu Čaleti po kojoj je bio osuđen na 35 godina zatvora jer je ubio nju i njezino nerođeno dijete, a onda joj je skinuo odjeću, zamotao tijelo u plahtu i sakrio ga ispod kreveta da bi pobjegao, odbacivši i svoju i njezinu krvavu odjeću te njezin mobitel na smetište uz cestu.

Branimiru Ča...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:14