StoryEditor
Crna kronikakrvav i unezvijeren

Mario Usanović bit će prijavljen za pokušaj teškog ubojstva bebe, istražitelji doznali niz strašnih detalja o događajima u kući na Klisu u kojoj je nađena i droga

9. prosinca 2021. - 15:47

Nekadašnji desetnik Hrvatske ratne mornarice Mario Usanović (32) zvani Usa, bit će, kako stvari za sad stoje, kazneno prijavljen za pokušaj teškog ubojstva svog petomjesečnog djeteta. Usanovića su policajci naoružani strojnicama uhitili oko 22 sata navečer kad se, neslužbeno doznajemo, gol do pasa i sav krvav i izranjavan od bijega po kliškim šikarama vratio u blizinu kuće iz koje je pobjegao tog popodneva.

Policajci su bili spremni na sve, no srećom, bivši vojni tehničar za površinske senzore nije krenuo u napad prema njima već je pokušao pobjeći. U pretrazi kuće je pronađeno 14 grama amfetamina, nekoliko grama MDMA-e i tri tablete ecstasyja te digitalna vaga pa je za očekivati da će biti prijavljen i za zlouporabu opojnih droga.

Brzom intervencijom policajaca je spriječen u bijegu te je svladan primjenom sredstava prisile i vezan lisičinama. Nakon kriminalističke obrade bit će predan pritvorskom nadzorniku, a kaznenom prijavom će ga se, neslužbeno smo doznali, sumnjičiti za teško kazneno djelo, odnosno da je pokušao ubiti "osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi".

Za to je propisana kazna zatvora od najmanje deset pa do 40 godina zatvora. Nakon ispitivanja u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu bit će priveden sucu istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

A što se uopće odigravalo tog popodneva u kući u Klisu? Neslužbene informacije govore da je 30-godišnja majka petomjesečne bebe i Usanovićeva partnerica, u jednom trenutku primijetila da je on s djetetom otišao u zahod. Navodno je dijete u ustima imalo igračku koju mu je uguralo njihovo starije dijete.

image
Tijekom potjere za bjeguncem blokirane su prometnice
Joško Šupić/Cropix

Istraga bi trebala utvrditi što je otac s bebom radio i zašto. Majci je bilo čudno što se s djetetom unutra zadržao neko, po njenom mišljenju, duže vrijeme pa je ušla za njima i ostala u šoku!

Beba je bila potpuno mokra, već je poplavjela i na usta joj je išla pjena. Majka joj je brzo skinula mokru odjeću te je promrzlo dijete pokušala utopliti ogrnuvši je dekom i odjećom koju našla u tom trenutku.

Kad je vidjela da to ne pomaže i da je beba u teškom stanju, sjela je u vozilo i krenula prema Hitnoj pomoći. No, na putu je doživjela lakšu prometnu nesreću sudarivši se s drugim automobilom. Bar je tako rekla liječnicima kad je došla do splitske bolnice.

Iz splitske nam policije nisu mogli ovo potvrditi što ne mora ništa značiti jer je moguće da oni nisu niti obaviješteni o tome ako se radilo o nesreći s materijalnom štetom i posebice ako je drugi vozač vidio da je u vozilu dijete u životnoj opasnosti.

No, zato doznajemo da istražuju je li možda odbjegli Usanović bio sudionik prometne nezgode. Naime, oko 20.30 sati policiju je nazvala ženska osoba koja je kazala da je vozila automobil i da je na staroj kliškoj cesti u jednom trenutku retrovizorom udarila njoj nepoznatog pješaka koji je trčao po cesti.

On, pak, nakon udarca nije ostao što bi bilo očekivano, već je trčeći pobjegao, a policija još pokušava utvrditi da li se radilo o njihovom bjeguncu kojeg su naposljetku uhitili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2022 03:41