StoryEditorOCM
Crna kronikaužas iza rešetaka

Mandat prve žene na čelu brutalnog sustava obilježio niz afera, splitski zatvor je među najgorima: u ćelijama se umiralo, gladovalo, drogiralo... ali propusta nije bilo!?

20. rujna 2022. - 10:20
Jana Špero kada je preuzimala dužnost šefice svih hrvatskih zatvora; Željo Rajić, optuženi šef najpoznatije ‘zločinačke‘ u Splitu, slikao se dok čita knjigu u ćeliji Zatvora u SplituCropix;Privatni album

Najnovije otkriće o prikrivanju zlostavljanja 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića iz Jesenica kraj Omiša, tijekom njegova boravka u Zatvoru u Splitu, još jednom je dokazalo da je glavni model rješavanja problema u zatvorskom sustavu - zataškavanje afera.

Nesretni mladić je u istražnom zatvoru proveo četiri mjeseca, nakon kojih je prvog dana kolovoza 2019. godine iz te ustanove iznesen u stanju moždane kome te je umro u splitskoj bolnici krajem istog mjeseca.

Konferenciju za novinare pred zatvorom održao je tadašnji ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, zajedno s Janom Špero, u to vrijeme pomoćnicom ministra za zatvorski sustav i probaciju, a sada već bivšom. Javnosti je tada kazano kako mladić nije imao nikakvih problema u zatvoru u Splitu te da su modrice koje je imao po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:57