StoryEditorOCM
Crna kronikaIZJAVE SVJEDOKA

Makarska policija sustavno istražuje brutalni napad na bivšeg vijećnika iz Podgore: imaju prvog osumnjičenog nasilnika

6. prosinca 2023. - 16:57

Četvrti dan nakon brutalnog premlaćivanja 45-godišnjeg Đanija Vele u Podgori službenici Policijske postaje Makarska dovršili su dio kriminalističkog istraživanja. Slijedi podnošenje kaznene prijave zbog nanošenja teške tjelesne ozljede protiv 26-godišnjaka, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

- Sumnjiči ga se da je u nedjelju oko 3 sata u mjestu Podgora fizički napao i teško ozlijedio 45-godišnjaka kojem su utvrđene teške tjelesne ozljede glave te se nalazi na bolničkom liječenju. Zbog sumnje da je svojim ponašanjem 26-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela teške tjelesne ozljede slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu - stoji u priopćenju splitske policije.

Time posao makarske policije nije dovršen, jer kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u spomenutom događaju kriminalističko istraživanje se nastavlja. Teško ozlijeđeni Đani Vela nalazi se na Odjelu neurokirurgije KBC Split s frakturom lubanje, lomom vilice s pomakom uslijed čega je došlo do proboja desnog bubnjića, krvarenjem u glavi, izbijenim zubima i razderotinom usne.

image
Zvonimir Barišin/Cropix

Dovezen je u nedjelju ujutro nakon što je premlaćen na ulici u Podgori i ostavljen da leži u lokvi krvi. Prije napada je bio u obližnjem kafiću na proslavi te se oko 3 sata uputio kući.

Prema informacijama koje kruže među mještanima Podgore, prvo je udaren bocom u glavu te je pao na tlo. Dok je ležao dobio je više udaraca, a iz istog izvora saznajemo kako ga je napalo više osoba.

Upravo stoga policija nije okončala kriminalističko istraživanje, nakon što su odlučili ići s kaznenom prijavom protiv 26-godišnjaka. On je u policiju priveden dan nakon događaja, ispitan i pušten do okončanja kriminalističkog istraživanja, bar onog dijela koji se tiče njega.

U nastavku svoje obrade, inspektori moraju utvrditi je li još osoba bilo uključeno u napad te sukladno tome i postupiti. Kamen spoticanja već u početku im je navodno bila izjava žrtve jer nije kazao tko ga je napao.

Prema jednoj verziji, kazao je kako je sam pao, ali nije najjasnije kada je točno mogao dati tu izjavu. Naime, kada je primljen u bolnicu bio je u kritičnom stanju te je boravio na Jedinici intenzivnog liječenja na kojoj ga sigurno policajci nisu smjeli ispitivati.

image

Đani Vela

Ivo Ravlić/Cropix

A i sama činjenica da je žrtva pretrpjela iznimno teške ozljede glave, dovodi u pitanje smislenost policijskog ispitivanja dok se dovoljno ne oporavi. Nadalje, težina i brojnost ozljeda te mehanizam njihovog nastanka nisu govorili u prilog takvoj verziji događaja.

Iskusni inspektori, stoga, nisu uzeli ništa zdravo za gotovo te su strpljivo danima gradili slučaj na temelju iskaza svjedoka. U nastavku obrade ostaje vidjeti hoće li im pomoći kamere video nadzora kako bi pronašli i ostale koji su nasrtali na čovjeka na tlu.

Đani Vela je bivši nezavisni općinski vijećnik, a njegov otac Matko Vela je bio donačelnik Podgore i općinski vijećnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:56