StoryEditorOCM
Crna kronikauhvaćena na djelu

Majka troje djece osuđena na zatvor jer je pokušala ukrasti pedesetak čokolada: 30-godišnjakinja nema nikakvih primanja, a i četvrto je dijete na putu. ‘Učinila sam to zbog njih‘

Piše Kronika SD
27. lipnja 2022. - 13:59

Majka troje djece osuđena je na deset mjeseci zatvora nakon što je iz trgovine Kaufland pokušala ukrasti 48 mliječnih čokolada, prenosi Danica.hr.

Prema presudi, u srpnju oko 19.15 sati u Zagrebu, u trgovini Kaufland, 30-godišnja ​Rafaela  "uzela je i za sebe nepripadno zadržala 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrijednosti 1137,12 kuna". Čokolade je pospremila u dječju torbu obješenu na ručkama dječjih kolica, nakon čega je prošla blagajnu.

Rafaela je na sudu priznala krađu i rekla kako su je uhvatili zaštitari pa je ukradenu robu odmah vratila.

Rekla je da nema nikakvih primanja te da je pokušala krasti kako bi prehranila svoju djecu te da je, uz njih troje, i četvrto na putu.

- Žao mi je i to više nikad neću ponoviti - zaključila je.

Prema odluci suda, zatvor joj se zamjenuje radom za opće dobro. Jedan dan zatvora – dva sata rada. No, ako se ne javi na rad, odmah će je zatvoriti.

Kao olakotnu okolnost sudac je spomenuo njezino siromaštvo i neimaštinu, a kao otegotnu činjenicu kako je ranije već osuđivana za krađe, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 23:32