StoryEditorOCM
Crna kronikaStrava u Puli

Majka ozlijeđenog maloljetnika: ‘Nije pao, tukli su ga bokserom, u školi su govorili da mu pripremaju sačekušu!‘

Piše Hina, Vijesti SD
22. veljače 2023. - 21:56

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u srijedu je na sjednici pulskog Gradskog vijeća oštro osudio nasilje nad maloljetnikom koje se dogodilo u nedjelju navečer te je pozvao građane da se u subotu odazovu tihom prosvjedu, iako policija još uvijek utvrđuje je li mladić pretučen ili je pao s bicikla.

Taj prosvjed koji će se održati na pulskom Forumu, rekao je Zoričić, trebao bi poslati jednu jasnu poruku u borbi protiv nasilja jer, kako je rekao "nažalost živimo u takvim vremenima i vrijeme je da svaki put kada se to dogodi u našem društvu, pa i u našem gradu, osudimo nasilje".

- Ne smijemo šutjeti, ne smijemo biti imuni na bilo koji oblik nasilja. Moramo glasno progovarati u borbi protiv nasilja, pa tako i osuditi one koji su nasrnuli na tog dječaka. Definitivno ne smijemo šutjeti niti na nasilje u obitelji kao ni na nasilje nad ženama, poručio je gradonačelnik Zoričić. Dodao je da će uvesti video nadzor u gradu gdje god je moguće.

Majka ozlijeđenog mladića za Istra24 rekla je da se on tek naknadno sjetio da je pretučen bokserom u glavu.

- Klinci su u školi mom sinu prethodno govorili da mu planiraju „sačekušu“, i to zato jer je jednom od njih izjavio da je njihov kvart s*anje. To mi je priznao tek nakon nedjeljnog napada na prijatelja iz društva. Naime, devetorica mladića, do čijih sam imena kasnije došla, zvali su ga i tražili od njega i njegovog društva da u 21.15 sati tog dana, u nedjelju, dođu na Giardine te da se tamo fizički obračunaju, što su ovi odbili, rekla je za portal Istra24 uznemirena majka maloljetnika koji pohađa jednu pulsku srednju školu.

U međuvremenu policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje i obavlja brojne razgovore. Na pitanje je li policija pregledala pojedinačne snimke, glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač rekla je da je postupanje tijekom izvida tajno, pogotovo kada se postupak odnosi na maloljetne osobe, tako da se informacije koje policija utvrdi dok traju izvidi ne mogu iznositi u javnosti.

- Možemo potvrditi da je policija odmah nakon dojave počela provoditi sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje uključuje i obavljanje razgovora s velikim brojem osoba, pregledavanje dostupnih snimki i druge aktivnosti u cilju razjašnjavanja svih okolnosti događaja, istaknula je glasnogovornica Sokač. Dodala je da će nakon što istraživanje bude okončano i kada se nedvojbeno utvrdi na koji način je mladić zadobio ozljede, policija o tome obavijestiti javnost.

Ponovila je da se radi o fazi izvida, koja je tajna i osjetljiva jer se, kako je rekla "u ovoj fazi prikupljaju svi dokazi i činjenice važni za eventualno pokretanje kaznenog postupka".

Policija je u nedjelju oko 21,30 sati primila dojavu da je kod parkirališta u Ulici sv. Petra u Puli ozlijeđen maloljetnik, a pokraj njega bicikl. Zbog teških ozljeda, mladić je završio u riječkoj bolnici.

Neslužbeno se doznaje kako je mladić prije nego što je pronađen bio u društvu nekoliko mladića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 09:20