StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIHVAĆEN ZAHTJEV

Maja Šupe razriješena sudačke dužnosti: na sjednici DSV-a donesena odluka o kojoj ovisi njen izlazak na slobodu, u postupku za primanje mita saslušani svi svjedoci

30. rujna 2022. - 13:08

Maja Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, razriješena je sudačke dužnosti, objavilo je Državno sudbeno vijeće. Odluka je donesena na 80. sjednici DSV-a koja se održala u četvrtak, a razriješena je dužnosti na njen zahtjev.

Upravo je o toj sjednici govorio njen odvjetnik Krešimir Škarica, koji je tražio da se nad njom ukine istražni zatvor početkom ovog tjedna. Sada bivšu sutkinju Maju Šupe osumnjičio je USKOK za primanje mita od poduzetnika Blaža Petrovića za oslobađajuću presudu u postupku u kojem je bio optužen.

Osim njih dvoje prijavljen je i odvjetnik Branimir Zmijanović kao posrednik. Nad svo troje je određen istražni zatvor početkom rujna zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Nakon što su saslušani svjedoci, odvjetnik Škarica koji zastupa Maju Šupe tražio je da joj se omogući obrana sa slobode jer je njegova klijentica suspendirana, a i zatražila je umirovljenje te nema mogućnosti ponoviti kazneno djelo. Njegov zahtjev je odbijen te je ona dočekala odluku o razrješenju u istražnom zatvoru.

O produljenju ili ukidanju ponovno će se odlučivati za tjedan dana kada ističe rok od mjesec dana na koliko je određen istražni zatvor. Osim ako odvjetnik Škarica ponovno ne podnese prijedlog prije tog roka, u oba slučaja odluku donosi sudac istrage Županijskog suda u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 18:58