StoryEditorOCM
Crna kronikavelika cifra

Lukava prevarantica krivotvorila dokumentaciju na koju je nasjela i banka koja joj je isplatila 180 tisuća kuna kredita, policija joj brzo stala na kraj

Piše PSD
28. prosinca 2021. - 17:57

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ i  „Krivotvorenje isprava“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičena, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita. Na osnovu pribavljene dokumentacije, znajući da se radi o krivotvorini, osumnjičena ju je predala putem kreditnog posrednika odnosno drugog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, a koje društvo ju je proslijedilo u banku ne znajući da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji.

Nadalje, sredinom srpnja 2021. godine, sumnja se da je osobno ispunila zahtjev za nenamjenski kredit u poslovnici banke na području Medveščaka, dostavila takvu izrađenu krivotvorenu dokumentaciju te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu zaposlenike banke oko zahtjeva za kredit, kao i dostavljene krivotvorene dokumentacije, na osnovu koje je osumnjičenoj odobren kredit u novčanom iznosu od 180.000 kuna, gdje je 26. srpnja 2021. godine ovjerila ugovor o nenamjenskom kreditu u javnobilježničkom uredu te ovjereni ugovor o kreditu predala u banku. Nakon navedenog, osumnjičenoj je isplaćen kredit na tekući račun u iznosu od 177.850 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 11:42