StoryEditorOCM
Crna kronikaPokušaj ubojstva

Splićanin (45) došao po sina da ga odvede na Hajduka, tamo zatekao suprugu s mlađim ljubavnikom kojeg zna iz kvarta. Izbo ga je nožem, ali ne bilo kakvim...

Piše Vladimir Urukalo
23. kolovoza 2022. - 14:23

Iza šture policijske vijesti o tome da je u Splitu zbog pokušaja ubojstva u nedjelju 21. kolovoza uhićen i kazneno prijavljen 45-godišnjak, stoji prava drama ljubavnog trokuta u kojoj je muž orijentalnim nožem izbo ljubavnika svoje supruge!

- Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom. Sumnjiči se da je u nedjelju 21. kolovoza u poslijepodnevnim satima u stanu u Splitu nožem zadao ubodne rane 33-godišnjaku. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju sukladno čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona jučer je tijekom večeri predan pritvorskom nadzorniku - u utorak su izvjestili iz policije.

Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu i po njihovom prijedlogu sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te zbog utjecaja na svjedoke.

A što se dogodilo? Po utvrđenom, sumnja se da je 45-godišnjak tog dana nešto prije 17 sati došao u stan na Spinutu u vlasništvu prijateljice i kume njegove supruge, inače zdravstvene djelatnice.

Kasnije je u obrani tvrdio da nije znao da će tamo biti i njen 33- godišnji ljubavnik koji je s njima bio u prijateljskim odnosima i čak je bio gost na njihovom vjenčanju. U stan je došao navodno po svog sina kojeg je htio te večeri voditi na utakmicu Hajduka i Lokomotive na Poljudu te je u jednom trenutku došlo do prepirke i naguravanja sa 12 godina mlađim muškarcem.

Vozač zaposlen u splitskoj bolnici koji je, poslije je utvrđeno, bio pod utjecajem alkohola tada vadi orijentalni zakrivljeni nož ukupno dug 42 centimetra i oštricom dužine 24 centimetra kojeg je držao za pasom te dva puta ubada u lijevi kuk svog konkurenta. Jedan od uboda prodro je četiri centimetra u bok ljubavnika. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu će protiv njega provesti istragu po kaznenoj prijavi policije u kojoj ga se sumnjiči da ga je napao hladnim oružjem s namjerom da ga ubije.

Okrivljeni suprug je nakon sukoba otišao iz stana, a nakon što je pozvana policija i Hitna pomoć te je za njim pokrenuta policijska potraga on je sam dragovoljno došao i predao se policiji. U svojoj je obrani, pak, pojasnio i da je sa suprugom u procesu pomirenja, da će mu se ona vratiti te da je orijentalni nož nosio sa sobom jer ih je 33-godišnji ljubavnik maltretirao zbog takve njene navodne odluke te da ju je i fizički zlostavljao.

Kazao je i da je početkom ove godine prijavio 33-godišnjaka da mu je prijetio vatrenim oružjem, no ta je prijava naknadno odbačena jer je ovaj to negirao, a supruga je kazala da nije bilo nikakvih niti prijetnji niti pištolja.

No, otegotno za njega može biti to što je na suprugin mobitel ranije tog dana slao poruke u kojima piše da je neće pustiti na miru dok ne liši života 33-godišnjaka, a koje je poruke ona odmah pokazala svom novom partneru. Također, nije mogao objasniti smisleno niti zašto je taj dan nosio sa sobom oružje i kako je s tim mislio ući na stadion Poljud.

Nije mu pomoglo niti uvjeravanje tužitelja i suca da se nalazi u kreditiima i da mu je samo stalo do dobrobiti svoje djece, a nakon njegove priče ostao je dojam da je uvjeren kako se njegova supruga zapravo boji 33-godišnjaka i da je samo on može spasiti i izvući iz tog zla.

Obranu uhićenog 45-godišnjaka preuzeo je jedna od ponajboljih splitskih "kaznenjaka" Vinko Gulišija.

- Sudac istrage odredio je istražni zatvor, no svakako ćemo se žaliti na tu odluku. Ponajprije smatram da ova pravna kvalifikacija za koju se moj klijent tereti nije održiva i da bi se prije radilo o nanošenju teške tjelesne ozljede, a ne pokušaju ubojstva - kazao nam je kratko odvjetnik Gulišija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 20:02