StoryEditorOCM
Crna kronikanije bilo spasa

Liječnik o smrti maloljetnika u Jelsi: ‘Da je uz njega u tom trenutku bio anesteziološki tim, teško bi ga spasio‘

Piše Ivica Marković
21. srpnja 2023. - 22:28

Vrlo često ispred obiteljskih kuća ili vikendica postoje vanjski tuševi, gdje se može tuširati pod nebeskim svodom. Jedno takvo, nažalost tragično tuširanje, zbilo se danas na otoku Hvaru, gdje je prilikom tuširanja na otvorenome smrtno stradao maloljetnik iz Austrije.

- Puno puta smo se svi mi tuširali ispod tuša na otvorenom, gdje nije bilo dobro napravljeno uzemljenje, a da nismo to ni znali i gdje je bilo napravljeno samo nulovanje (kada ne postoji klasični sustav uzemljenja, već su nula i zemlja ista točka). Znala me struja, vjerojatno kao i druge lagano "peckati", ali nikada nije bilo težih posljedica. Što se dogodilo na Hvaru, ja to ne znam. Međutim, znam, da osoba koja se ispod tuša "namoći" vodom postaje idealan vodić za struju. Onda se po tijelu takve osobe, ukoliko dođe do strujnog udara električna energije prenosi trenutno i nažalost dolazi do zastoja srca. Naime, ta vlaga na ljudskom tijelu omogučava da se stvori strujno polje, kazuje nam splitski liječnik.

Nažalost, dječak je preminuo te nas je zanimalo da li se u takvim situacijama unesrećenom može ikako pomoći prije nego dođe do smrtnog ishoda?

- Moram reći, kada je u pitanju takva smrt da se radi o izrazito brzoj, jednoj od najbržih smrti. Da je u tom trenutku pored njega, u blizini bio anesteziološki tim teško bi ga spasio, kazuje naš sugovornik.

Zbog čega je došlo do strujnog udara i je li uzemljenje električne energije napravljeno kako treba, odnosno zbog čega je došlo do smrtonosnog strujnog udara utvrdit će policijska istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:55