StoryEditor
Crna kronikaNOĆNA AKCIJA

Kupci svjedočili mučnim scenama u splitskoj trgovini, policija dojurila s tri službena vozila. Agresivni muškarac pokušao im je pobjeći, ali uzalud

14. svibnja 2022. - 11:09
Policijska vozila ispred trgovine u petak navečer; Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinskePrivatni album/Cropix

Na Poljičkoj cesti u Splitu u petak oko 21.30 sati, ispred trgovine prodajnog lanca “Lidl” intervenirala je policija s tri službena vozila. Fotografiju smo dobili od uznemirenog čitatelja koji je poslao poruku:"Opet je u Lidla napalo ženu".

Provjerili smo u PU splitsko-dalmatinskoj i saznali da su uhitili 46-godišnjeg muškarac zbog izazivanja nereda. Prilikom njihove intervencije se opirao uhićenju i pokušao pobjeći te su ga sputali lisičinama.

Detaljan opis događaja dobili smo od glasnogovornice splitske policije Antonele Lolić.

- Oko 20:50 sati zatražen je dolazak policije u trgovinu u Poljičkoj ulici u Splitu jer muškarac viče i vrijeđa prodavačice. Policijski službenici su odmah krenuli prema mjestu događaja, utvrdili su da 46-godišnji muškarac u trgovini narušava javni red i mir, vrijeđa djelatnice i s pulta baca stvari dok je u trgovini bilo i drugih kupaca.

image

Oko 22.50 sati policija je izašla na teren zbog dojave o remećenju javnog reda i mira

Privatni album

Policijski službenici su spriječili daljnje narušavanje reda i mira. Kada je 46-godišnjak ugledao policijske službenike i kada je upoznat da će biti uhićen, pokušao je pobjeći. Policijski službenici su ga spriječili, uporabili sredstva prisile, uhitili ga i doveli u službene prostorije.

Odveden je na preventivni liječnički pregled, utvrđeno je da može biti odveden u službene prostorije gdje je zadržan. Nad njim će se provesti istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i danas će biti odveden na općinski prekršajni sud u Splitu - navela je u odgovoru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2022 11:16