StoryEditorOCM
Crna kronikaOČEVID U TIJEKU

Krvavi sukob u Splitu: 22-godišnjak ubijen nožem. Privedene tri osobe, navodno se radi o braći ovisnicima o drogi

24. veljače 2024. - 02:29

Od više uboda nožem u splitskoj bolnici je u subotu oko 1.20 sati, preminuo 22-godišnji muškarac. Prema prvim informacijama iz MUP-a, teške po život opasne ozljede je zadobio u naguravanju više osoba u Ulici Domovinskog rata oko 0.55 sati. Hitno je prevezen u bolnici, ali je unatoč naporima medicinskog osoblja podlegao ozljedama.

Na mjesto događaja su izašli službenici Druge policijske postaje koja je nadležna za navedeno područje. Za sada su u postaju privedene tri muške osobe koje se dovode u vezu s događajem.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Prema neslužbenim informacijama, sukob se dogodio na početku Ulice Domovinskog rata, iznad raskrižja s Mažuranićevim šetalištem. Obližnji ugostiteljski objekti su još uvijek bili otvoreni te su ih policajci obišli i razgovarali s gostima i zaposlenicima.

Neslužbeno saznajemo da su napadači konzumenti narkotika, radi se o trojici braće koji su ovisnici o drogi. Imaju običaj obilaziti navedeni predio i pitati novac. 

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Njih trojica vam žive ovdje u kvartu s bolesnom majkom i sva tri su ovisnici. Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali stalno obilaze dućane, pečenjare i kafiće i "žicaju" pare. Nisam prije vidio da su agresivni prema ljudima, ali jedan od njih je prije tjedan dana nogom razbio staklo na obližnjoj pekari. 

S narkomanima nikad ne znate na čemu ste i kako će reagirati. Nisam ništa čuo dok nije došla Hitna i policija sa sirenama. Tko zna zašto su napali jadnog momka, i još njih tri na jednoga - u šoku nam je ispričao stanar obližnje zgrade.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Izgleda kako je najstariji od braće otišao po nož u stan u kojem žive koji je u zgradi ispred koje se i dogodio zločin. Po dolasku policije, kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu i urlao na sav glas.

Zajedno s njim odvedena su i druga dva brata, koji su se također sukobili s 22-godišnjakom, ali nisu koristili oružje. Naravno, sve je za sada u fazi pretpostavki i nagađanja.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Nad tri privedena muškarca će se provesti kriminalističko istraživanje, napravit će im se tzv. očevid na tijelu tj. uzet će se tragovi i odjeća. Tek kada se obavi razgovor sa svima, kao i sa svjedocima i usporede materijalni dokazi iskristalizirat će se tko će sve biti prijavljen i za koje kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:27