StoryEditor
Crna kronikaOBRAČUN NA ASFALTU

Krvavi obračuna pred splitskim kafićem: Bekavac je dvaput Giljanovića potapšao po obrazu, a on ga je onda pogodio sa - četiri metka!; 'Pronaći će ga jedino ako se sam preda policiji...'

Piše Marko Didić
4. svibnja 2018. - 00:01
pucnjava

Dok splitska policija traži Ivana Giljanovića zvanog Giljo (37), koji je s više metaka propucao 27-godišnjeg Marka Bekavca u splitskom kafiću "Clo", isplivavaju videosnimke intenzivnoga, gotovo bratskog druženja ove dvojice u zadnjih nekoliko mjeseci.

Iz dostupnih materijala koje je Bekavac objavljivao na svom Instagram profilu vide se u mjesecu veljači njih dvojica u kockarnici kako poručuju izvjesnom Viktoru: "Javi se, Viktore!". Govori Bekavac, a vidljivo usporenim glasom Giljanović u kadru prekida Bekavca i kaže: "Ti si naš, tako da znaš - naše srce pripada tebi, a tvoje nama. Mi te volimo!" Na tu konstataciju Bekavac se smiješi, a iz videa nije jasno je li im Viktor prijatelj ili potencijalna žrtva.

Nazvavši sebe na svom Instagram profilu Markus Maksimus, Bekavac je objavio i video u kojem Giljanović trenira s jednim polaznikom boksačkog tečaja.
"Obitelj trenira!!! Trener umjereno, a kad je jako, onda je NAJJAČE!!!!!", napisao je Bekavac u opisu videa.
U jednom komentaru na upit "tko je to u plavoj adidas trenerci", Bekavac pojašnjava: "Profesor GILJO, vrlo dobro se zna tko je on za mene."

Marko Bekavac imao je potrebu pojavljivati se često sa svojim videima u kojima nije krio čim se bavio i što je radio:

- Ja sam Marko Bekavac i razlog mog javljanja je mala priča, mali slijed svega onoga što sam napravio, što se zadesilo i evo ovo danas, danas više nisam sam. Tu sam ja i Bog. Nema nikoga više. Jedino me on voli, on mi oprašta i zaboravlja, a drugi neka osuđuju. Jedino on može da mi sudi i da mi presudi. Moje novo ime je Markus Maksimus, a razlog ovog javljanja je promocija knjige o životu Marka Bekavca Markusa Maksimusa. Imam 27 godina, devet godina sam proveo zatvoren, od popravnog doma do zatvora, psihijatrije i nešto kratko i u komuni - govori u svom videoblogu Marko Bekavac.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Bekavac je priznao:

- Drogira sam se, maltretira ljude, udara, dolazija im na vrata. Sad želim mir, za mene više nema mista na prljavoj ulici."
No, nije dugo izdržao, očigledno je s Giljanovićem ušao u neke poslove koji su među njima stvorili problem pa su prije pucnjave za stolom u kafiću "Clo" gosti kafića vidjeli obojicu kako žučno raspravljaju.

- Jedan od njih je dva puta "potapšao" drugog po obrazu, onako malo podcjenjivački. Ovome se to nije svidjelo pa je došlo do povišenih tonova, naguravanja - ispričao je očevidac.

Djelovalo je kao da su se smirili, ovaj "potapšani" otišao je u WC i vrlo brzo nakon što se vratio, počeo je pucati - opisao je očevidac ono što je prethodilo pucnjavi u kafiću "Clo" u Ulici Domovinskog rata. Bekavac, koji je bježao od Giljanovića jer je vjerojatno bio nenaoružan, zadobio je četiri prostrijelne rane, na desnoj butini i arteriji desne noge, lijevom bedru te podlaktici lijeve ruke. Policija je na prizorištu našla šest čahura i tri zrna.

Iako je ministar MUP-a Davor Božinović rekao da je Giljanovićevo uhićenja pitanje vremena, oni koji dobro poznaju Giljine sposobnosti samo su se nasmijali i rekli: "Toliko ima prijatelja i poznanika da se može skrivati dokle hoće, a naći će ga samo ako se on sam odluči predati."

Giljanović se svojedobno, dok ga se kriminalistički obrađivalo za kamatarenje, spremao na bijeg u Dominikansku Republiku, zato mu je sud tada odbio jamčevinu od tristo tisuća kuna koliko je ponudio.

Splitski kamatar koji je propucao mladića i dalje u bijegu: još se ne zna gdje je Giljanović ni zašto je pucao u Bekavca; Splićani u strahu, policija poručuje da 'sve drže pod kontrolom'

Iako je ministar MUP-a Davor Božinović rekao da je Giljanovićevo uhićenja pitanje vremena, oni koji dobro poznaju Giljine sposobnosti samo su se nasmijali i rekli: 'Toliko ima prijatelja i poznanika da se može skrivati dokle hoće, a naći će ga samo ako se on sam odluči predati'

Novi oružani sukob u Splitu: u pucnjavi u kafiću ranjen 27-godišnjak! Pogledajte fotografije s mjesta zločina​

Ovo je Splićanin koji je jučer propucao 27-godišnjaka: policija traži pomoć građana

Tko je Ivan Giljanović, splitski kamatar koji je propucao Bekavca pa mirno išetao iz kafića

 

#PUCNJAVA#SPLIT#MARKO BEKAVAC#IVAN GILJANOVIć

Izdvojeno