StoryEditorOCM
Crna kronikauz pomoć splićanina

Krvavi napad na Hvaru: Zbog sto eura izbo nožem braću iz Perua, prijetio da će ih ‘pobiti kao zečeve‘!

Piše Vladimir Urukalo
23. rujna 2024. - 15:26
Policija, unatoč već podnesenoj kaznenoj prijavi za protupravnu naplatu, još uvijek provodi kriminalističku obradu (ilustracija)Mup Rh/

Splitska policija izvijestila je u ponedjeljak kako su na otoku Hvaru dvojica hrvatskih državljana, u dobi od 34 i 30 godina, uhićena i kazneno prijavljena zbog kaznenog djela protupravne naplate na štetu dvojice državljana Perua.

– Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su, sukladno ranijem planu i dogovoru da od druge osobe silom ili ozbiljnom prijetnjom naplate dugovanje od 100 eura, 22. rujna 2024. godine u Starom Gradu na otoku Hvaru prvo uputili prijetnje, a zatim na osobito drzak način na javnom mjestu uporabili silu i fizički nasrnuli na 27-godišnjeg državljanina Perua, a zatim i na njegova brata, 28-godišnjeg državljanina Perua. U događaju je 27-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, a 28-godišnjak lake ozljede. U sukobu su i počinitelji zadobili lakše tjelesne ozljede. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je pronađen i izuzet nož... Nakon dovršenog istraživanja 34-godišnjak se uz kaznenu prijavu privodi pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 30-godišnjaka kaznena prijava biti podnesena redovnim putem – naveli su iz policije.

Kako smo neslužbeno doznali, sve se odigralo u Starom Gradu na predjelu Priko, a 34-godišnjak rodom iz Osijeka, koji već nekoliko godina živi na Hvaru, došao je "utjerati" sto eura duga od 27-godišnjeg Peruanca. On je, doznajemo, zaista od Osječanina prije nekog vremena posudio taj novac, a računao je da će mu vratiti dug jer je do tada zarađivao kao ispomoć u jednom restoranu dijeleći "bakšiš" s konobarima.

Prijetio da će ih ‘pobiti kao zečeve‘

Te je večeri u Starom Gradu bio koncert Doris Dragović, na kojem su bili 27-godišnjak i njegov godinu dana stariji brat sa svojom djevojkom. Mlađi je brat u jednom trenutku otišao od njih da bi nakon nekog vremena poslao bratu, koji je već bio kod kuće s djevojkom, poruku da ga je Osječanin napao.

Ovaj je sišao ispred kuće i vidio 34-godišnjaka i njegova mlađeg prijatelja iz Splita kako sjede u vozilu. U jednom trenutku njih dvojica izlaze iz automobila i dolazi do međusobnog naguravanja i tučnjave, nakon koje je stariji brat iz Perua ostao ležati obliven krvlju na podu. Napadači su se udaljili, a 34-godišnjak (koji je, po pričama, već imao posla s policijom i prije koji tjedan je bio zadržan u zatvoru – op.a.) tom je prilikom navodno poručio da još ništa nije gotovo i da će ih "pobiti kao zečeve"!

Vrlo brzo su na mjesto događaja stigle policija i Hitna pomoć te su oba strana državljanina prebačena u splitsku bolnicu. Mlađem je bratu u sukobu nožem duboko zarezana ruka, a 28-godišnjak je uboden nožem u leđa i rebra te je zarezan nožem po lijevoj nozi.

Policija, doznajemo, unatoč već podnesenoj kaznenoj prijavi za protupravnu naplatu, još uvijek provodi kriminalističku obradu pa, s obzirom na ozljede koje su braća zadobila, nije nemoguće da budu dodatno prijavljeni i za neko drugo, ozbiljnije kazneno djelo.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 15:33