StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija

Slučaj koji je potresao Hrvatsku: osuđeni roditelji male Nikoll Dedić, krivi su po svim točkama optužnice. Majka je dobila 13, otac 7 godina

Piše Hina, JL
4. svibnja 2022. - 11:04

Majka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. travnja 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u srijedu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđena na 13 godina, dok je otac djevojčice osuđen na sedam godina.

Majci Mireli Dedić je suđeno za smrt djevojčice odnosno da je 31. ožujka 2021. grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede.

Majka Nikoll Dedić prvi puta progovorila o svemu: Nisam je ubila, policija me natjerala na priznanje, a za sve krivim njenog oca

Socijalna radnica koja je bila zadužena za Nikollinu obitelj više neće nadzirati njenog brata i sestre: ‘Roditelji bi je odveli doktoru da nije završila na Hitnoj‘

I majci i ocu Danijelu Dediću na teret se stavljalo emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. Osumnjičeni roditelji imaju ukupno četvero djece.

Nakon tragične smrti dvogodišnjeg djeteta dvoje od troje preostale djece izuzeto je iz zajedničkog domaćinstva. Treće dijete, koje je bilo pod skrbništvom bake, izuzeto je iz obitelji u ožujku ove godine.

Kontrolni upravni nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nad radom Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, utvrdio je višestruke pogreške i propuste.

Suđenje s kojega je isključena javnost počelo je 11. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 13:48