StoryEditor
Crna kronikanegoduje

Kopitz je nezadovoljan bolničkom hranom i tretmanom koji ima, smatra da su mu policijske lisice previše stisnute, ali noću lako zaspi

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
29. rujna 2021. - 09:48

Nakon što je već dvije noći zaredom prenoćio u policijskim prostorijama na Oranicama, trostruki ubojica djece Harald Kopitz (56) u prijepodnevnim satima će biti doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon što se jučer pred njima branio šutnjom, zatražilo jednomjesečni pritvor, piše jutarnji.hr.

Kako doznajemo, Kopitzu, kojeg su stručnjaci okarakterizirali kao egocentrika, protekli dani pod budnim okom liječnika i policije od trenutka uhićenja nisu sjeli.

Negodovao je na bolničku hranu kao i na cijeli bolnički tretman, a smetale su mu i policijske lisice jer je smatrao da su mu bile previše stisnute i da za time nema potrebe.

Unatoč tome svemu, noći su mu od subote, kada je počinio svirep zločin nad četverogodišnjim sinom i sedmogodišnjim blizancima u kući u Mlinovima, prolazile mirno. San mu je lako dolazio na oči, kako u bolnici tako i kasnije u policijskim prostorijama.

Međutim, upućeni u problematiku kažu da je to možda njegov obrambeni mehanizam jer postaje itekako svjestan da, u slučaju maksimalne kazne zatvora od 50 godina, odsluženje robije i slobodu dočekati neće.

item - id = 1130900
related id = 0 -> 1141624
related id = 1 -> 1141625
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2021 01:01