StoryEditorOCM
Crna kronikalice s tjeralice

Kontroverzni hrvatski poduzetnik uhićen na granici s Bosnom i Hercegovinom. Bio je u bijegu...

Piše Vijesti SD
29. srpnja 2024. - 13:11

Kako doznaje portal SB Online, kontroverzni poduzetnik iz Slavonskog Broda Tomo Opačak, jutros je došao na Granični prijelaz Svilaj na kojem su ga policijski službenici odmah uhitili na temelju raspisane Međunarodne tjeralice. SB Online doznaje da su na Graničnom prelazu bili su i njegovi odvjetnici.

Prema već propisanoj proceduri u slučajevima kada je za nekim raspisana tjeralica osoba se privodi u najbliži istražni zatvor, a nakon toga kreće redovna procedura prema sudskim naredbama.

O uhićenju i sprovođenju Tome Opačka, za sada nitko nije želio ništa službeno potvrditi.

Tomo Opačak se, umjesto izdržavanja kazne u zatvoru gdje je trebao provesti preostalih pet mjeseci po pravomoćnoj presudi, nakon bijega nalazio se na slobodi u Bosni i Hercegovini. U susjednu državu, gdje je pokrenuo posao u mjestu Odžak udaljenom 45 kilometara od Slavonskog Broda, pobjegao je u siječnju.

Opačak se trebao javiti na izdržavanje kazne 8. siječnja, ali ga policija nije uspjela pronaći jer je napustio mjesto stalnog prebivališta, a naknadno se javio i rekao da je na rehabilitaciji u rodnom kraju, piše SB Online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 04:18