StoryEditorOCM
Crna kronikaputovao vlakom

Konobaru Jakovu prijete dvije godine zatvora. Mladić je iz dućana krao kave pa ih prodavao u pola cijene: ‘Samo sam htio zaraditi za stanarinu!‘

Piše Kronika SD
24. studenog 2022. - 20:12

Mladi konobar Jakov (21) mogao bi dobiti čak dvije godine bezuvjetnog zatvora jer je krao kavu u Lidlu i Kauflandu, piše Danica

Toliku kaznu za njega traži državno odvjetništvo koje je nakon istrage podiglo optužnicu. Tereti ga se da je u kolovozu oko 15.35 sati u Zaboku, Ulica Josipa Broza Tita, u Lidlu s polica uzeo četiri kartona Franck kave, a svaki karton sadrži 24 komada vakuum pakiranja od 250 grama.

Potom ih je iznio iz trgovine kroz ulazna vrata, a pri tome ih nije platio, čime trgovačko društvo Lidl oštetio za novčani iznos od 2400 kuna. Ukrao je, dakle, 24 kilograma kave, odnosno 96 ‘ciglica’.

U rujnu je pak od 16.50 do 17 sati, u Zaboku, Ulica Josipa Broza Tita, u Kauflandu s police uzeo paket od 24 Franck kave ‘cigle’ te dodatnih 14 komada iste kave, karton od 12 komada Nescafe instant kave i karton od 12 komada vrhnja za kuhanje Meggle sveukupne vrijednosti 2000 kuna.

Vlakom u Zagorje

Ukupno je ukrao 134 Franck kave težine 33,5 kilograma plus 12 Nescafea (sveukupno 146 pakiranja kave) i vrhnje za kuhanje.

“S navednim artiklima došao je do info pulta, pričekao trenutak kad nema zaštitara i kad su se otvorila vrata portomata, s navedenim predmetima se udaljio, a da iste nije platio, čime je oštetio trgovačko društvo Kaufland”, navodi se u optužnici.

Jakov je tijekom istrage u potpunosti priznao počinjenje kaznenih djela krađe u trgovinama Lidl i Kaufland u Zaboku.

“Kavu sam prodao u Zagrebu i u Zaboku, kod željezničkog kolodvora, i to u pola cijene, a dobivenim novcem platio sam si smještaj i hranu u Zagrebu. S tom namjerom sam i došao vlakom iz Zagreba u Zabok, da si zaradim neki novac”, otkrio je mladić.

Za te dvije krađe tužitelji traže godinu i pol zatvora te da mu se ranija pravomoćna uvjetna presuda za krađu od 8 mjeseci pretvori u bezuvjetnu, pa da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine bezuvjetno, piše Danica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 08:02