StoryEditor
Crna kronikaIGRANJE ŽIVOTIMA

Kaznene prijave za šestoricu torcidaša: izgurali opel-astru s petoricom BBB-a na zaustavni trak autoceste pa ih zasuli bocama, šipkama i kamenjem

15. rujna 2020. - 16:08
Ranko Šuvar/Ilustracija/Cropix

Šest osoba (tri iz Sinja, jedan iz Glavica, jedan iz Solina i jedan iz Splita) u dobi od 20 do 40 godina, što su u nedjelju oko 13.15 sati napali petoricu navijača Dinama kazneno su prijavljeni zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Napad se zbio prije derbija Hajduk - Dinamo u blizini mjesta Radošić, a meta su bila petorica navijača Dinama koji su se u opel-astri vraćali iz Hercegovine. Među njima je bio i jedan maloljetnik.

Kazneno su za ovo djelo prijavljeni Dario D. (26) iz Glavica, Martin G. (20) iz Splita koji su bili vozači te Dario K.(21) iz Sinja,, Ante G.(25) iz Sinja, Damir B. (40) iz Sinja i i Marko K. (26) iz Solina koji su bili putnici u dva "napadačka" vozila. Prva četvorica su kazneno prijavljena po prvi put, dok je Damir B. već prijavljivan zbog zlouporabe droga, a Marko K. zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Prijavljeni su jer su agresivnom vožnjom sa dva osobna automobila na autocesti A1 iz smjera Splita prema Zagrebu zaustavili osobni automobil s navijačima Dinama, pri čemu su ga i oštetili.

To su, kao članovi navijačke grupe Torcida, napravili sporazumno i po prethodnom dogovoru, a sa sobom su u vozila ponijeli palice, signalne baklje, letve i boce te ostala "sredstva" pogodna za nanošenje tjelesnih ozljeda. Tako naoružani izišli su na autocetu A1 u smjeru Zagreba kako bi "ulovili" navijače Dinama, i to ne ciljano na ove koje su napali, nego na bilo koje.

Kad su uočili opel-astru zagrebačkih registarskih oznaka, agresivnom vožnjom su je izgurali na zaustavni trak jer su de facto načinom vožnje prisilili vozača opel-astre da se makne. Ne pridržavajući se prometnih pravila ni propisa, pri velikoj su se brzini prestrojavali iz prometne trake u traku i pri tome izravno ugrožaali sigurnost svih vozača koji su se tada nalazili na cesti.

image
Ivo Ravlić/Ilustracija/CropixNo, iako je bio primoran da se zaustavi, sluteći što se sprema njemu i njegovim prijateljima u vozilu, vozač astre je uspio pokrenuti vozilo i velikom brzinom krenuti, ali im je svima otegotna okolnost bila što su morali proći pored napadača koji su bacali razne predmete prema voziliu i pogađali ga, a bačeni premeti (letve, šipke, kamenje, signalne baklje) pritom su padale na prometne trake autoceste i ugrožavale sigurnost vozača.

Samo pukom srećom u ovoj priči nitko nije ozlijeđen jer se vozač astre ipak nekako snašao, a da nije, o ovom događaju bi se od nedjelje itekako pisalo i raspredalo, i ne bi gotovo ostao ispod radara, kao što su Bad Blue Boysi prošli ispod palica pripadnika Torcide.

Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, nitko od prijavljenih nije završio u istražnom zatvoru, nego su im izrečene mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 16:09