StoryEditor
Crna kronikaLAŽNA POTVRDA

Kaznena prijava protiv odgovorne osobe građevinskog obrta s područja Sinja: krivotvorio podatke o poreznom dugu i dobio posao na dva natječaja

Piše PSD
13. srpnja 2020. - 12:53
Boris Kovačev/Ilustracija/HANZA MEDIA

Kako bi za građevinski obrt sa sinjskog područja dobio posao izvođenja radova za jedinicu lokalne samouprave 55-godišnjak je lažno prikazao kako nemaju poreznog dugovanja. Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta  i korupcije PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad njim.

Sumnjiče ga da je kao odgovorna osoba građevinskog obrta u ožujku ove godine od  porezne uprave u Sinju zatražio  i ishodio potvrdu o stanju duga  vlasnika navedenog obrta. U potvrdi je utvrđeno porezno dugovanje  više od 184.000 kuna, ali je 55-godišnjak krivotvorio podatke i naveo kako nema duga.

U  dva navrata je tako prepravljenu  potvrdu upotrijebio da bi  zaključio ugovor o izvođenju  radovima  s  gradom temeljem natječaja javne nabave. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave protiv njega je  podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 17:50