StoryEditorOCM
Crna kronikatata se skrivao

Kaznena prijava i za maloljetnog sina vozača iz Prugova; Policajce je odgurivao i branio im ulaz: ‘Pustite mi ćaću!‘

Piše Marko Didić
19. listopada 2023. - 16:55

Nakon što je vozač kombija (47) u Konjskom usmrtio dvije sestre, svoje susjede iz Prugova, pobjegao je u kuću gdje je boravio nešto više od sat vremena nakon bijega dok nije došla policija po njega. On je odbijao izaći iz kuće nakon čega su policijski službenici na silu otvorili vrata obiteljske kuće. Obzirom da je muškarac odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika nad njim su uporabljena sredstva prisile.

Kazneno je prijavljen i njegov šesnaestogodišnji sin jer je vikao na policajce "Pustite mi ćaću!" te je odgurivao policajce i onemogućavao njihov ulazak u prostoriju gdje mu se skrio tata. Dječak je prijavljen za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, nad njim je policija uporabila sredstva prisile, a bio je priveden u PP Solin. S njim je u pratnji bila i majka s obzirom da je maloljetan.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Dječak je pušten na slobodu a prijava protiv njega ide redovitim putem na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu - Odjelu za mladež.

Njegov otac je alkotestiran i utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola. Odveden je u bolnicu, utvrđeno je da je i on prometnoj nesreći zadobio ozlijede i zadržan je na daljnjem liječenju.

Nesreća se dogodila nedaleko od ugostiteljskog objekta Verona, a život su izgubile dvije sestre u dobi od 36 i 55 godina.

Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje,dok je nad njegovim sinom već provedeno.

Utvrđeno je da je on kombijem Mercedes udario straga u vozilo Fiat Punto u kojem su bile dvije sestre. S druge strane naišla je Dacia Duster kojom je upravljao 27-godišnji vozač.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Za nesretne žene u dobi od 55 i 36 godina nije bilo spasa. Podlegle su ozljedama do dolaska Hitne pomoći.

Osumnjičeni za izazivanje ove prometne nesreće odslužio je zatvorsku kaznu od godine dana zbog napada na službenu osobu.

Riječ je bila o događaju iz 2015. godine. Policajac ga je pokušavao zaustaviti, a on je krenuo vozilom na njega. U zadnji čas, policajac se spasio skokom u grmlje. Nakon uhićenja vozaču je izmjereno 1,8 promila alkohola.

I sinoć mu je nakon uhićenja izmjereno više od 1,5 promila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:07