StoryEditorOCM
Crna kronikačitanje optužnice

Katušić priznao krivnju za pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik

27. svibnja 2020. - 21:14

Osjećam se krivim za ono što me se tereti i svoju ću obranu iznijeti početkom postupka, ali neću odgovarati na pitanja - izjavio je 46-godišnji Antun Katušić, kojeg, uz 40-godišnju Sanelu Hadžić, optužnica dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva tereti za sudjelovanje u organizaciji razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik 21. listopada prošle godine.

Sanela Hadžić je izjavila da se ne osjeća krivom. Optuženog Katušića brani odvjetnik Dragan Pištalo, a Srđ Jakšić branitelj je Sanele Hadžić. Rasprava je počela čitanjem optužnice, što je odradila zamjenica županijskog državnog odvjetnika Maris Simoni.

- Prije počinjenja kaznenog djela našao sam se u izuzetno delikatnoj životnoj situaciji i molim suca da me razumije, a o drugim imenima ne želim govoriti. Kajem se što sam počinio, a životnu situaciju bih zadržao za sebe - kroz suze je izjavio Katušić i zamolio sud za milost.

Vraćao tuđe dugove

Sanela Hadžić je potvrdila da je u optužnici istinit navod da se družila s Katušićem, no da nije dovela djevera u Dubrovnik te boravila u hostelu “S Baza”, nego je došla k mužu koji je već bio u Dubrovniku.

Priznala je da je u siječnju ponovno došla u Dubrovnik i ponovno odsjela u hostelu “S baza”, ali su je, rekla je, policajci uhitili na ulici kod hostela i odveli u postaju:

- Sljedeći dan policajci su obavili pretres sobe gdje su našli oružje, ali ja s tim pištoljima nemam ništa - rekla je Sanela Hadžić u obrani. Optuženica je rekla da je ne samo kći policajca, već i ratno dijete te nije bila iznenađena pronađenim oružjem. Predsjednik Sudskog vijeća Sveto Vićan najavio je izricanje presude u petak 29. svibnja u 11 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 03:37