StoryEditor
Crna kronikaPRVI MAJ

Kaos u Međimurju, nekoliko pijanih osoba tučnjavom oštetilo trgovinu: pokušali spriječiti privođenje i predali oružje, policija koristila suzavac

Piše Dušan Miljuš/JL
3. svibnja 2021. - 16:39
 Tonči Plazibat/Cropix

U subotu, 1. svibnja u večernjim satima u naselju Paragu dogodilo se narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način te opća tučnjava između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka (0,73 g/kg) i 28-godišnjaka (0,89 g/kg) s jedne strane te drugih za sada neutvrđenih osoba s druge strane, a kojom prilikom su najmanje dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, piše Jutarnji list. 

U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske.

Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je započeta potraga za ostalim sudionicima.

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprečavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovijedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti. Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike. Prema zapovijedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio sredstvo prisile raspršivač s nadražujućom tvari (suzavac), nakon čega su policijski službenici u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Također je prilikom postupanja policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno "jednostrjelno kratkocijevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom", dužine 25 cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.

U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju (Oštećenje tuđe stvari).

Načelnik policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana je dosada identificirano šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja, dok se istraživanja nastavljanju i dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2021 11:13