StoryEditor
Crna kronikameđunarodni vlak iz sarajeva nije stigao do Budimpešte

Kamion-mikser podletio pod vlak: 15 osoba ozlijeđeno, lokomotiva iskliznula s tračnica

Piše PSD.
19. studenog 2012. - 15:17
U sudaru putničkog vlada koji prometuje na relaciji Sarajevo-Budimpešta i kamiona-mješalice u Budrovcima kod Đakova lakše je ozlijeđeno 15 osoba - 12 putnika te strojovođa, njegov pomoćnik i vozač kamiona.

Do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 12,20 sati na pružnom prijelazu koji je označen s Andrijinim križom i znakom Stop. No, vozač kamiona nije se zaustavio, već je krenuo preko prijelaza, a sreća u nesreće bila je to što je vlak bio na dovoljnoj udaljenosti kako bi kočenjem mogao što više amortizirati sudar.

Strojovođa je i sirenom pokušao „ubrzati“ kamion u prelasku preko pruge, no to se nije dogodilo i sudar je bio neizbježan. Lokomotiva je udarila u dio kamiona gdje se nalazi mješalica, što je spasilo vozača kamiona. Ozlijeđene osobe bile su ugruvane, a sve ih je na mjestu događaja pregledala Hitna pomoć.

Putnici su potom autobusima prebačeni u Osijek, odakle su nastavili putovanje za Budimpeštu. Vlak relaciji Budimpešta-Sarajevo prometovat će pomoćnim prijevoznim putem preko Vinkovaca.

Zbog iskakanja lokomotive iz tračnica promet tom prugom do daljnjeg je zatvoren, a putnici vlakova na toj dionici pruge prevozit će se autobusima između kolodvora Đakovo, Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Šamac.

N. Patković
item - id = 185801
related id = 0 -> 278467
related id = 1 -> 278300
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 11:09