StoryEditorOCM
Crna kronikaUžas na Firulama

Jutros je u Splitu divljački pretučena 52-godišnja žena, njen suprug nudi nagradu za one koji prepoznaju napadača. Ljubazno je zatražio čašu vode, a onda krenuo u divljački napad...

Piše Marko Didić
17. srpnja 2021. - 12:21

Taman kada je dolazila u caffe bar "Firule" da otvori objekt u kojem povremeno radi, napadnuta je i brutalno pretučena 52-godišnja Nevenka Margeta iz Splita.

Žena nije ni otvorila kafić, a s leđa joj je prišao muškarac koji je ljubazno zamolio da mu da čašu vode. Nevenka je krenula otvoriti lokal i dati mu vode, a muškarac mlađe životne dobi ju je tada svom snagom udario bocom piva po glavi.

image
napadnuta i brutalno pretučena
Nevenka Margeta

Kad je nesretna žena pala, divljački ju je tukao rukama i nogama po glavi, a napad bi vjerojatno potrajao i duže da se nije umiješala jedna strana turistkinja i još neke žene koje su išle na plažu.

Divljak je nakon toga mirno odšetao, a Nevenka je odmah prevezena na Hitnu pomoć gdje joj je evidentirano više udaraca, hematoma i razderotina po glavi, rukama i vratu, ali srećom bez prijeloma.

Njen muž, Damir Margeta, legenda Četvrte gardijske brigade i osamdesetpostotni invalid Domovinskog rata nam kaže da je napadač sve udarce uputio u glavu njegove žene.

image
suprug napadnute Nevenke Margete
Damir Margeta

- Policija je ovdje bila ispred objekta Firule, ali nisu izuzeli uopće snimke napada koje su evidentirane na nadzornoj kameri. Zato sam ja uspio poslikati najvažnije kadrove sa simke i evo vam šaljem fotografiju napadača. Nudim tisuću kuna onome tko policiji dojavi identitet napadača. 

image
nadzorne kamere snimile su napadača
napadač

- Moja supruga, ovako izudarana, mora ići davati izjave u policijsku postaju, umjesto da policajci dođu do nje i uzmu izjave. Kako čujem, moja žena nije jedina koju je ovaj lik napao, nego postoji mogućnost da je napao još jednu ženu, govori nam Margeta.

Jerko Kurevija, dežurni službenik za informiranje iz PU splitsko-dalmatinske nam je potvrdio da je uistinu napadnuta žena jutros u 7,15 sati u ulici Put Firula b.b i da je kriminalističko istraživanje u tijeku, no nije nam htio govoriti ništa o glasinama da je napadnuta još jedna ženska osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 10:14