StoryEditor
Crna kronikakoliko vrijedi život

Izrečena presuda pijanome vozaču koji je usmrtio medicinsku sestru. Nagodio se s tužiteljstvom i neće se žaliti

Piše PSD
23. rujna 2022. - 16:54
Ojvan je vozio brzinom od oko 106 kilometara na sat iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja ograničena na 60 km/h (ilustracija)Vlado Kos/Cropix

U obilju prometnih nesreća neke se pamte mjesecima, pa i godinama.

Jedna od njih vjerojatno je prometna nesreća iz siječnja ove godine kod Bjelovara u kojoj je poginula medicinska sestra Đurđica Posavac, a ozlijeđen je njen petogodišnji unuk kojega je vozila.

Prometnu nesreću izazvao je Hrvoje Ojvan (31) koji je 6. siječnja 2022. godine u 9.25 sati na cesti između mjesta Blatnica i Narta vozio Volkswagen Touraeg pod utjecajem alkohola u krvi od najmanje 3,11 promila. Vozio je brzinom od oko 106 kilometara na sat iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja ograničena na 60 km/h. On je u zavoju u takvom stanju izgubio kontrolu nad vozilom udario u prednji dio Peugeuota koji je vozila Posavac koja je zadobila niz teških tjelesnih ozljeda te je preminula na licu mjesta, piše Klikni.hr.

image

Hrvoje Ojvan udario je Volkswagen Touraegom u prednji dio Peugeuota koji je vozila medicinska sestra Đurđica Posavac i na mjestu je usmrtio (ilustracija)

Željko Hajdinjak/Cropix

Sada je Ojvanu, koji se od tada nalazi u istražnome zatvoru, izrečena presuda. On je pravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Sudski postupak završio je relativno brzo jer su Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru i optuženi Ojvan postigli sporazum kojim je on priznao krivnju i pristao na predloženu kaznu. Osim toga, Ojvan se odrekao prava na žalbu tako da je presuda automatski postala i pravomoćna,pa je Ojvan odmah upućen na izdržavanje kazne zatvora.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom pet godina duže od izrečene kazne zatvora, piše Klikni.hr.

image

Odgovorni za prometnu nesreću vozio je pod utjecajem alkohola u krvi od najmanje 3,11 promila (ilustracija)

AFP

Ovakvom presudom očito su zadovoljne sve strane u sporu. Ljudski život ne može se vratitit, a bol i traume ostaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 16:55