StoryEditorOCM
Crna kronikaSKANDAL U POLICIJI

Iz policijske postaje ishlapile tisuće eura koje su oduzete osumnjičenoj osobi. To je u Novom Marofu - stara priča?

Piše Hajdi Karakaš Jakubin /JL
19. veljače 2023. - 12:14

Nestankom više tisuća oduzetih eura koje je trebale ostati položene u kasi pod ključem u Policijskoj postaji Novi Marof sve dok institucije ne donesu rješenje što s njim dalje, trenutno se bavi USKOK. Iz varaždinske policije su odgovorili da je u tijeku provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, piše Hajdi Karakaš Jakubin za jutarnji.hr.

- U tijeku su izvidi. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj Policijskoj postaji. Načelnik Policijske uprave varaždinske rješenjem je udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti. Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela - odgovorili su  iz varaždinske policije.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o većoj količini novca, više tisuća eura, koje su novomarofski policajci prije nekog vremena oduzeli osumnjičenoj osobi i pritom izdali odgovarajuću potvrdu o privremenom oduzimanju. Kako je novac "ishlapio" i je li mu se uopće ušlo u trag još uvijek nije poznato, a prema pisanju portala, pak, Varaždinske vijesti u razgovoru s neimenovanim izvorom nekoliko policajaca je bilo na ispitivanju zbog nestanka tog novca. Isti izvor za isti portal pritom ukazuje i da pojedinci "putuju svijetom kad igra reprezentacija bez da ih itko pita odakle novac", piše jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 23:06