StoryEditorOCM
Crna kronika‘šta te boli...‘

Imoćanin zaustavio auto usred Zagreba i urinirao. A onda ga je opazila patrola... Tu kreće show koji će ga skupo stajati

Piše Vladimir Urukalo
10. listopada 2023. - 12:06

Pedesetogodišnji Imoćanin skupo će platiti uriniranje po Ksaverskoj cesti u Zagrebu! Naime, Prekršajni sud u Zagrebu ga je kaznio s ukupno čak 1600 eura (preko 12 tisuća kuna) kazne zato jer je 2. srpnja ove godine nešto prije jedan sat u noći, po presudi, "vrijeđao moralne osjećaje građana na način da se dolaskom do kbr. 57 zaustavio sa vozilom, izašao iz istog te se okrenuo prema tramvajskoj pruzi, otkopčao hlače i izvadio spolovilo nakon čega je urinirao po tlu".

Sve se to događalo naočigled i na zgražanje drugih građana koji su se kretali u svojim vozilima istom cestom i prilikom prolaska pored njega su trubili iz vozila i "blicali" svjetlima.

No, problem za Imoćanina nastao je kad su to vidjeli policajci koji su bili zaustavljeni na obližnjoj Ininoj benzinskoj postaji, točno nasuprot mjesta gdje je ovaj izvadio spolovilo. Nakon što su ga upitali što to radi, on ih je počeo vrijeđati govoreći im: "Šta te boli ku... šta ja radim, koji si ti ku..., nisam ja obavljao nuždu na javnom mjestu", "tko vas je..., duže sam ja u policiji nego vi".

Na kraju su mu, osim uriniranja na javnom mjestu i vrijeđanja, utvrdili i da je vozio pijan jer mu je izmjereno 1,07 promila alkohola.

Pred sudom je Imoćanin tvrdio da nije kriv, da te prigode nije on vozio već njegova partnerica s kojom ima bebu koju su tog dana i krstili. Kako je tada popio više alkohola, supruga je stala s automobilom, a on je izašao sa stražnjeg sjedišta i obavio malu nuždu kod obližnjeg drveta.

- Nitko to nije mogao vidjeti jer niti je bilo građana niti vozača koji bi mi trubili, a to sam napravio jer nije radio niti jedan kafić, nije bilo niti javnog WC-a, a morao sam obaviti nuždu. Tada mi je prišao policijski službenik koji je došao iz smjera INA pumpe te se počeo derati namene:"Šta radiš, kretenu jedan", a ja sam mu odgovorio: "U čemu je problem, koji ku... me zajebavaš?". Tražio mi je prometnu i vozačku, ali kako je bio bezobrazan i ja sam na isti način reagirao rekavši da mu neću dati vozačku jer nisam vozio, pitako sam ga koji je on ku.... Kad me pitao hoću li puhati, rekao sam da neću, a on je pozvao kolege pa su me priveli u postaju, a u autu su ostali moja žena i dijete - kazao je i predložio da se sasluša njegova partnerica. No, na idućem se ročištu niti on niti ona nisu pojavili.

Zato su svjedočili policajci, a jedan od njih je kazao da je jasno vidio Imoćanina kako izlazi sa mjesta vozača, da ih je od njega dijelila tek tramvajska pruga te da je ovaj u jednom trenutku otkopčao hlače, izvadio spolovilo i počeo urinirati. Policajac mu je rekao da to ne može raditi, a ovaj mu je bezobrazno odgovorio da to nije javno mjesto i da šta je njega briga šta on radi.

Drugi su vozači vidjeli što ovaj radi pa su blicali, a njegova supruga koja je bila na zadnjem sjedištu s djetetom isto nije bila "baš svoja" dok je kod muškarca jasno osjetio zadah na alkohol. Kad je odbio alkotest, rečeno mu je da će biti priveden te ih je počeo vrijeđati dok je žena samo šutila i od njega tražila da joj da ključeve od stana i auta da bi se naposljetku odvezla taksijem.

- Bilo mi je čudno što rade sa malim djetetom u gluho doba noći, rekli su da su imali krštenje i da su bili "Kod debelog Martina" s time da da se taj objekt nalazi na oko kilometar udaljenosti od mjesta događaja i ne znam zašto okrivljeni nije obavio svoje prirodne potrebe prije nego je ikuda krenuo - naveo je, uz ostalo, policajac.

I on i kolega su posvjedočili da je 50-godišnjak bio vrlo i izuzetno bezobrazan i da ih je vrijeđao cijelo vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:40