StoryEditorOCM
Crna kronikaGotov očevid

Identitet vozača BMW-a još uvijek nije poznat. Rekonstruirano kretanje vozila prije kobnog udarca, ovo su detalji

Piše Marko Didić
4. rujna 2024. - 17:08

Iako je završen očevid na Petrolovoj pumpi na cesti  A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, još uvijek se ne zna identitet poginulog vozača BMW-a 428i švedskih registarskih oznaka. On je jučer popodne  na pumpi udario automobil ispred sebe (također BMW koji je bio zaustavljen) nakon čega se od siline udara od BMW-a odbio u agregat za točenje goriva. U požaru koji je izbio nakon toga poginuo je vozač, a tri su osobe ozlijeđene. Tri vozila su oštećena, a tri su u potpunosti izgorjela, među kojima i jedan Porsche. Vozač BMW-a koji je udaren je hrvatski državljanin i nalazi se u teškom stanju, liječnici mu se bore za život.

image
Ante Čizmić/Cropix

Kako je rekao ministar MUP-a Davor Božinović identitet poginulog bit će utvrđen kroz međunarodnu policijsku suradnju jer je vlasnik izgorenog BMW-a poznat našoj policiji, ali to očigledno nije preminuli vozač.

Naređena je obdukcija poginulog koja će se obaviti u KBC-u Split.

Kako smo i pisali, kretanje vozila do nesreće se može rekonstruirati kroz videonadzor na autocesti, ali i na benzinskoj crpki.

Vozač švedskog BMW-a sa ceste je doletio naglo skrenuvši udesno, a lijevim kotačem je gotovo preletio preko prometnog otoka. Nastavivši se nekontrolirano kretati ruši prometne znakove ispred sebe te udara u zaustavljeni BMW ispred sebe, koji se nakon udarca zarotirao. BMW švedskih registarskih oznaka se od siline udarca u BMW ispred sebe odbio te udara u drugi agregat iz kojeg se počelo izlijevati i gorivo. Još se ne zna kojom brzinom se BMW kretao, ali je barem utvrđena linija kretanja prije udarca u BMW ispred sebe pa potom i u drugi agregat koji je i uzrokovao požar.

image
Ante Čizmić/Cropix

Troje ozlijeđenih, jedna žena i dva muškarca, prevezeni su u Klinički bolnički centar u Splitu, a riječ je o Osječaninu (43) koji je zadobio teške tjelesne ozljede i francuskoj državljanki koja je zadobila samo lakšu ozljedu ruku i to zato što joj je tijekom tragedije na odmorištu virila kroz prozor automobila. Ona je nakon liječničke obrade otpuštena na kućnu njegu.

Identitet preminulog muškarca još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:50