StoryEditor
Crna kronikaPropištao u Poreču

I s policajcima Goran Obradović Pišta održava takt: ‘Ma, p.... jedna, skini tu značku da ti pokažem p....‘ Jednom narodnjak, uvijek narodnjak

Piše PSD/JL
6. kolovoza 2022. - 23:02

Porečki su policajci još u srijedu 27. srpnja zbog prijetnji njihovu kolegi uhitili Gorana Obradovića Pištu (60), suvlasnika nekad poznatog narodnjačkog lokala Ludnica u zagrebačkoj Ilici te još nekoliko lokala, piše Dušan Miljuš za jutarnji.hr.

Policija je taj dan u suradnji s Državnim inspektoratom provodila inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu Western City na Lanterni. U jednom trenutku, malo poslije 19 sati, nepozvan im je pristupio, predstavljajući se kao vlasnik, Goran Obradović.

Policajci nisu postupali prema njemu, nego prema Goranu J. (40) te su Obradovića zamolili da pričeka u objektu. Dok se udaljavao od policajca, Obradović mu je rekao: "Skini tu značku, šta ti je koji k...., šta se skrivaš iza značke", a potom i: "P... jedna, skrivaš se iza značke, p.... jedna, dođi vamo ako smiješ" i još nešto.

Policajac je Obradovića upozorio da prestane s vrijeđanjem i omalovažavanjem, ali on se na to oglušio i nastavio s verbalnim vrijeđanjem policajca govoreći mu: "Ma, p.... jedna, skini tu značku da ti pokažem p....". Nakon toga je u 19.15 sati uhićen uz uporabu sredstava prisile tako što su mu na ruke preventivno stavljene lisice.

No, to nije bio kraj njegovih verbalnih ispada prema policajcu koji su se nastavili i u službenom vozilu u kojem mu je govorio: "Šupak si koji se skriva iza značke. Ako si faca, skini značku, to se tako neće završiti, šupak nesposobni, sramota policije" i slično.

Dolaskom u policijsku postaju smirio se nakon što su ga smjestili u prostoriju za uhićene. Policija je protiv Obradovića podnijela optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira.

Obradović je prije bio osuđen uvjetno na devet mjeseci uz rok kušnje od tri godine zato što je sa Stjepanom M. prijetio Matiji Babiću, osnivaču portala Index. Babiću su govorili da će ga "raskomadati kao psa ako slučaj prijavi policiji", a zbog teksta koji je bio objavljen na Indexu. Sve se to dogodilo 3. svibnja 2012. godine u zagrebačkom noćnom klubu Mansion.

Obradović je bio uhićen i zbog pucnjave ispred narodnjačkog kluba Ludnica 2006. godine, a s njim je uhićen i Mladen V.

Pri uhićenju je kod njega pronađen pištolj s metkom u cijevi, a s obzirom na to da je pištolj posjedovao nelegalno, kažnjen je novčano u visini od 9700 kuna. Policija Obradovića sumnjiči da je pucnjavom doveo u opasnost više osoba.

Goran Obradović Pišta i Mladen V. zatečeni su u Obradovićevu Mercedesu SB-DT 85 neposredno nakon pucnjave kod Ulice Medpotoki u Vrapču i imali su pištolje s mecima u cijevi. Obradović je za pojasom imao devetmilimetarski Sig Sauer s metkom u cijevi i šest u okviru, a Mladen V. devetmilimetarsku Crvenu zastavu s metkom u cijevi i četiri u okviru.

Nakon toga, kako se pisalo, policija je u njegovu stanu pronašla i skladište odjeće sumnjiva podrijetla. Do tog je uhićenja Pišta bio prijavljivan zbog osam kaznenih djela, među kojima su silovanje, utaja, krađa i prijetnja.

Goran Obradović Pišta na svom se Instagram profilu svojedobno pohvalio da na području Tar-Vabrige ima nekoliko lokala koji su dizajnirani u piratskom ili kaubojskom stilu. Dva restorana, Western City i Captain Morgan, nalaze se na putu prema Lanterni gdje tijekom ljeta boravi desetak tisuća gostiju, piše jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2022 23:03