StoryEditor
Crna kronikanestao u španjolskoj

I dalje nema traga mladom Splićaninu, genijalcu iz Ericssona. Traže ga i po madridskim bolnicama, provjeravaju je li možda hospitaliziran zbog Covida

13. prosinca 2020. - 09:47

– Još uvijek, nažalost, nismo našli vašeg sugrađanina. Poduzeli smo i poduzimamo sve mjere potrage kako bi uspjeli ući u trag nestalom Mavru Božičeviću. Deseci ljudi su nam se javili na mobitel ili Facebook stranicu policije, kako bi nam dali podršku. Nažalost, nitko od njih nam nije mogao dati informaciju koja bi nas dovela bliže nestalom mladiću. Njegov nestanak je objavljen na svim platformama i nadamo se da ćemo ga pronaći, rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" dežurni službenik policijske postaje San Martin u Madridu, koja vodi potragu za nestalim Splićaninom Mavrom Božičevićem.

Kako neslužbeno doznajemo, u povodu nestanka Splićanina Mavra Božičevića, biti će "pregledane" sve madridske bolnice, kako bi se ustanovilo, je li Mavro kojim slučajem, iz nekog razloga, prvenstveno zbog moguće zaraze koronavirusom, završio u nekoj od njih.

Za to vrijeme madridska policija i dalje intenzivno traga za nestalim mladićem, koji se u listopadu ove godine iz Splita preselio u Madrid, kako bi radio u tamošnjoj podružnici tehnološke kompanije Ericsson.

Povučen i sposoban

Kako doznajemo od Hrvata koji živi i radi u Madridu, a koji igrom slučaja ima prijatelje u madridskom Ericssonu, Mavro je svoj posao zbog pandemije koronavirusa, kao i svi zaposlenici Ericssona, radio od kuće.

Sumnja da se nešto događa s Mavrom pojavila se kada nije na vrijeme "isporučio" jedan rad (zadatak), koji mu je bio povjeren. Zbog toga ga je na mobitel nazvao njegov šef. No Mavro se nije javljao. Iz Ericssona su ga nastavili nazivati i kada su vidjeli da ne odgovara na uzastopne pozive, postalo im je sumnjivo i o tome su izvijestili policiju.

Kako doznajemo, Mavra u madridskom Ericssonu smatraju genijalcem, kako su naveli, najboljim kadrom dobivenim iz Hrvatske, koji je sposoban i predan svome radu, iako malo povučen. Rekli bi samozatajan.

Posljednji put je viđen 30. studenoga i nakon toga mu se gubi svaki trag. O njegovu nestanku izviješteno je i Ministarstvo vanjskih poslova RH i, naravno, obitelj.

Mavrin otac, Ivan Božičević, odmah nakon primljene informaciji da mu je sin nestao u Madridu, otputovao je u španjolsku metropolu i tamo je od 4. prosinca.

Inače, s Mavrom je njegov prvi razgovor za medije, davne 2012. godine obavila novinarka "Slobodne Dalmacije" Diana Barbarić, jer je Mavro te godine proglašen najboljim hrvatskim maturantom.

Mavro je završio MIOC, treću splitsku gimnaziju koja slovi za jednu od najtežih škola u Hrvatskoj. Nakon toga je upisao FESB, na kojemu je završio računarstvo.

U Ericssonu je započeo svoju praksu, i tu je krenula i njegova profesionalna karijera.

item - id = 1063859
related id = 0 -> 1148597
related id = 1 -> 1148200
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 23:51