StoryEditorOCM
Crna kronikaPIJANA POSLA

Hrvatski nogometaš na proslavi napao poznanika, tvrdi da je zaslužio: ‘Šlatao je djevojke i svih maltretirao, onda me pogledao luđački i pitao želim li da mi razbije glavu‘

Piše PSD
20. prosinca 2022. - 11:59

Luka, nogometaš koji igra za jedan ludbreški klub u nižoj ligi, osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog fizičkog napada na poznanika u lokalu. Ako presuda postane pravomoćna, Luka će umjesto zatvora odraditi 480 sati rada za opće dobro, piše Podravski.hr.

Naime, 26. rujna 2020. oko 22 sata u kafiću u Podravini. Luka je neutvrđenim oštrim predmetom Marka dva puta udario u područje desne obrve i čela. Mladić je potom pao na leđa i zadobio krvne podljeve, razderotine i puknuće kože. Događaj se odvio nakon nogometne utakmice. 

Svjedoci s kojima je Luka toga dana bio u društvu tvrde da nisu vidjeli trenutak u kojem je Marko stradao, ali da je on većinu večeri provocirao ljude svojim ponašanjem: – Dolazio je do našeg stola, uzimao nam piće, bio je neugodan, ali sve je to još uvijek bilo u redu. Međutim, nakon dva-tri sata postao je agresivan, šlatao je djevojke i provocirao je sve koji su bili unutra, rekli su.

Optuženi mladić potvrdio je da je toga dana bila utakmica, nakon koje je sa svojim suigračima ostao u Selniku. Prema njegovoj izjavi, društvo je kupilo pivo i navratilo na rođendan na koji ih je prijatelj pozvao u Luku.

– Marko nije bio pozvan. Pojavio se niotkuda, zadirkivao je cure, suigrače, bio je vulgaran, svađao se te je došlo do verbalnog obračuna između njega i mog suigrača, rekao je Luka i dodao kako mu je poručio da se makne.

Njegovo upozorenje nije značilo ništa, Marko je nastavio s provokacijama:

– Sjeo je za naš separe, gledao me luđački i pitao želim li da mi razbije glavu. Tada je ustao i pokušao me udariti rukom, no maknuo sam se te ga udario dvaput zatvorenom šakom u glavu od čega je kleknuo. Iste je sekunde ustao i otišao iz kafića, rekao je Luka i dodao da mu se sutradan ispričao za udarce, iako su bili zasluženi.

– Marko je bio pod utjecajem alkohola, rekao bih “totalka”. Nisam ga htio udariti, ali je on krenuo na mene prije. Moji suigrači, njih 15, bili su za „mojim“ stolom, ali nitko nije htio o tome svjedočiti, nitko nije htio ulaziti u to, odnosno molili su me da ih se ne uvlači u taj događaj, rekao je.

Markova strana priče drastično je drugačija. Ovaj mladić tvrdi da ga je susjed pozvao na svoj rođendan te da su se svi na proslavi dobro zabavljali do jednog trenutka:

– Pio sam gemišt, popio tri ili četiri. Tad mi je prijatelj rekao da je jedan gospodin rekao da me želi istući i pokazao mi ga je (Luka op.a.). Nakon nekog vremena otišao sam do njega i pitao zašto? Normalno smo razgovarali, čak se i rukovali. Nakon što smo se rukovali, taj čovjek me je iznenada udario u glavu i to iznad desnog oka. Pao sam u nesvijest. Sljedeće čega se sjećam jest da su dvojica držala tog čovjeka jer je i dalje nasrtao na mene, izjavio je.

Nakon ekscesa, Marko nije zatražio liječničku pomoć. Sljedećeg dana je otišao na policiju i podnio prijavu. Sud je veću naklonjenost pokazao njemu s obzirom na izjave svjedoka i vještake. Još jedna okolnost koja mu je išla u prilog je činjenica da je Luka već jednom osuđen za isto kazneno djelo - uporabu pretjerane fizičke sile 2014. godine, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 11:36